Krysiukin Batushka ei ansaitse arvosanaa – arviossa EP ”Царю Небесный”

Aina kun tästä puolalaisesta bändistä puhutaan, täytyy arvuutella, että mistä yhtyeestä todella on kyse. Lähempi tarkastelu osoittaa, että kyseessä on Bartłomiej Krysiukin versio bändistä. ”Царю Небесный” on tämän yhtyeen toinen EP ja se julkaistiin 19.3.2021 Krysiukin omalla Witching Hour -levymerkillä.

Ehkä kertaamme nyt nopeasti miksi yhtyeitä on kaksin kappalein. Alkuperäisen Batushkan perusti Krzysztof Drabikowski. Drabikowski alkoi kasaamaan projektinsa ympärille yhtyettä ja vokaaleita hoitamaan valittiin Bartłomiej Krysiuk. Bändi julkaisi debyyttilevynsä vuonna 2015 ja päätyi hyvään nosteeseen. Drabikowski ja Krysiuk riitaantuivat ja potkivat toinen toisensa ulos yhtyeestä. Tämän seurauksena käytiin lakitaisteluita, jotka vastoin kaikkien oikeustajua voitti Krysiuk.

EP on ehkä pienimuotoinen kasvojen kohotus sitten tämän yhtyeen version ensimmäisen kokopitkän. Samat ortodoksisen kirkon vaikuttimet ovat edelleen messissä. Meininki on kuitenkin edelleen jokseenkin tasapaksua, ja tuntuukin että Krysiukin Batushkalla on koko ajan niin hirveä kiire julkaista tavaraa pihalle, että laaduntarkkailu pettää matkalla. Lätty ei ole sysihuono, ja tätäkin kuuntelee mieluummin kuin ottaa turpiinsa, mutta toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos -efekti on taattu.

Musiikillisesti ”Царю Небесный” ansaitsisi tasapaksun kuutosen, mutta allekirjoittanut on sen verran suivaantunut sille kaikelle vääryydelle, jota tämä projekti häikäilemättömästi edustaa, että arvosanaksi tulee pyöreä nolla. Hyi.

0/10

Kappalelista:

1. Письмо I
2. Письмо II
3. Письмо III
4. Письмо IV
5. Письмо V
6. Письмо VI

Kommentoi julkaisua