Kuuntele Gotham OD:n synkänmuheva Deliverance-single – keikat alkavat huomenna!

Gotham O.D. 2016Viime vuonna ”Sky On My Mind” -singlellään paluun tositoimiin tehnyt Gotham O.D on jälleen uuden äärellä! Eilen Radio Rockin illassa ensisoitossa kuultu uusi single Deliverance julkaistaan virallisesti tänään, ja biisin musiikkivideo on viimeistelyjä vaille valmiina leikkuupöydällä. ”Deliverance”-biisissä on tietty yhteys bändin juurille, vaikka toki maailmaa katsellaan tämän päivän vinkkelistä.

”Sanoituksissa viitataan konkreettisesti erääseen, jo yhtyeen ensimmäiseltä Monochromatic-albumilta tuttuun kappaleeseen sekä 90-luvun alkuvuosiin. Silloinkin maailmaa katseltiin tummien lasien läpi Type O Negativea kuunnellen. Sanoitusten pointtina on pitkälti se, että mullistusten keskellä omaan itseen uskominen, sekä omalletunnolleen uskollisena säilyminen kantaa vuosien läpi.”

”Kappale on ensisijaisesti kuitenkin ehta ja aito raskaan rockin biisi, jossa ei pyritä äärimmäiseen diippeyteen, saati taiteeseen, vaan enemmän vahvaan fiilikseen. Koko biisin tekoprosessissa oli innoittajana alkuperäisen Gotham O.D:n tärkein esikuva Type O Negative, mukana myös HIMistä ja The69Eyesistä tuttua rock-letkeyttä tarttuvine kertosäkeineen”

, Jone Matilainen summaa.

Gotham O.D suuntaa singlen julkaisun myötä kevätkeikoilleen, joista ensimmäinen kuullaan lauantaina Seinäjoen Bar 15:ssa.

”Live-esiintymiset ovat olleet aina bändin tärkein ja mieleisin kanava esittää musiikkiaan ja kokea yhteisiä, lähes rock’n’roll-pyhyyden hetkiä yleisön kanssa. Rokkimeininki, rakkaus lajiin, sekä pitkäaikainen keskinäinen, joskus myrskyisäkin ystävyys kestää vuosien läpi, kuten Miss Hollow June 1992- pehmopornojuliste seinällään uuden kappaleen lyriikoissa.”

Keikkojen ohella yhtye myös tuottaa ja äänittää myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa kolmatta albumiaan.

”Kappalemateriaalia on sävelletty ja demotettu keikkatauon aikana runsaasti, joten albumin musiikki on jo pitkälti kasassa. Albumi noudattelee ja peilaa elämäntuskan raatelemien aikuisten miesten tunnoista kumpuavia fiiliksiä, olematta kuitenkaan pelkkää synkkää jynkytystä. Elämä kuitenkin aina voittaa vaikka aina ei niin ruusuilla tanssimista olisikaan.”

Kuuntele ”Deliverance” nyt täällä:
https://open.spotify.com/album/0Is1uD5tee4H6aYBXat6nP

Kappaleen voi ostaa myös osoitteessa:
https://itunes.apple.com/us/album/deliverance-single/id1100106120?ls=1

Kevään varmistetut keikat ovat:
16.04. Bar15, Seinäjoki (w/Red Eleven)
22.04. Music Bar Corona, Pieksämäki
23.04. Gong, Turku (w/Red Eleven)
13.05. Kerubi, Joensuu (w/Red Eleven)
14.05. Bar Loose, Helsinki

www.gothamod.fi

www.facebook.com/gothamod

www.instagram.com/gothamodrocks/

www.youtube.com/user/gothamod

https://open.spotify.com/artist/4cAlwpSAm0NkaxJ49AK4jq

Kommentoi julkaisua