Legendaarinen Rush Suomeen toukokuussa

Kirjoittanut Teemu Hakala - 24.11.2010

Kanadalainen progressiivisen musiikin legenda Rush tuo Time Machine -kiertueensa Suomeen ensi vuonna. Liput Helsingin Hartwall Areenalla 4. toukokuuta järjestettävään konserttiin tulevat myyntiin tiistaina 30. marraskuuta.

Torontossa vuonna 1968 perustettu Rush ponnahti suursuosioon toisella pitkäsoitollaan ”2112” (1976). Jo neljättä vuosikymmentä porskuttavan trion tahti on kaikkea muuta paitsi hidastunut vuosien varrella – yhtye nauttii edelleen valtaisaa kansainvälistä suosiota ja toimii esikuvana lukemattomille muille kokoonpanoille. Yli 40 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myynyt Rush on yksi maailman suosituimpia rock-yhtyeitä, ja enemmän perättäisiä jalometallilevyjä löytyykin vain The Beatlesilta ja The Rolling Stonesilta.

Debyyttialbumin julkaisuvuodesta 1974 lähtien samalla kokoonpanolla soittanut Rush koostuu vokalisti-basisti Geddy Leestä, kitaristi Alex Lifesonista ja rumpali Neil Peartista, jotka ovat kaikki virtuoosimaisen taitavia, omalla sarallaan moninkertaisesti palkittuja muusikoita. Myös Rush on uransa aikana palkittu useaan otteeseen – yhtye on muun muassa voittanut seitsemän Juno-palkintoa, joista viimeisin myönnettiin seitsenkertaista platinaa myyneelle ”Rush in Rio” -DVD:lle (2003). Parhaillaan Rush työstää seuraavaa albumiaan, ensi vuonna julkaistavaa ”Clockwork Angelsia”.

Yhtyeestä kertova ”Beyond The Lighted Stage” -dokumentti sai ensi-iltansa kesällä, jolloin elokuva pyöri täysille saleille myös useissa suomalaisissa kaupungeissa. Scot McFadyen ja Sam Dunnin ohjaama palkittu dokumentti on kerännyt runsaasti kiitosta niin faneilta kuin kriitikoiltakin.

RUSH on konsertoinut Suomessa ainoastaan kerran aiemmin vuonna 2007, jolloin se esiintyi loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla. Nyt meneillään olevalla Time Machine -kiertueella yhtye soittaa yli kolmen tunnin konsertissa muun muassa kokonaisuudessaan vuoden 1981 mestariteoksensa ”Moving Pictures”.

KEIKKA:
Ke 4.5.2011 Helsinki, Hartwall Areena
Liput alk. 70 €, ei ikärajaa
Ostorajoitus: 8 lippua / asiakas
Lippujen varaaminen on mahdollista puhelinpalvelusta, nettikaupasta vain ostoja

Lipunmyynti alkaa ti 30.11.2010 klo 9.00.

One thought on “Legendaarinen Rush Suomeen toukokuussa

  1. Jonttu

    Alkaen 70e :I Vitun kallista, pakko myöntää. Noh, kai sitä on silti pakko raahautua tuonne.

Comments are closed.