Leverage

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.1.2008

Leverage on kotimainen rokkia ja metallia yhdistelevä poppoo, jota voisi verrata yhtyeisiin kuten esimerkiksi To-Die-For. Yhtyeeltä ilmestyy 17. päivä tammikuuta uusi albumi nimeltä ”Blind Fire” ja albumin tiimoilta otimme yhteyttä yhtyeen biisinikkariin Tuomakseen, joka kertoi meille hieman albumin teosta sekä Leveragen tulevaisuudesta.

leverage.jpg

Terve. Näin aluksi voisitko hieman esitellä itseäsi ja kertoa, että mitä Leveragen leiriin tällä hetkellä oikein kuuluu?

Tuomas Heikkinen: Olen Tuomas Heikkinen, kitaristi ja biisinkirjoittaja. Leveragen leiriin kuuluu oikein hyvää, kakkoslevy tulee kohat ulos ja tunnelmat ovat odottavat keikkojen jne suhteen.

Hieman historiastasi (kitaran, laulun, basson, rumpujen?) parissa. Mistä kaikki sai alkunsa ja mitkä olivat itsellesi ne suurimmat vaikuttajat, kun aloitit soittamaan?

Tuomas Heikkinen: Olin soittanut pianoa puolipakolla muutaman vuoden, kun noin kymmenen vanhana näin yhden kaverin soittavan kitaralla jonkun makean biisin sointuja. Se oli mulla sillä selvä, piano jäi, kinusin kitaran ja aloin raivona sointukomppaamaan vanhempien Beatles-levyjä, niihin kun sai nuottikirjoja, sitten vanhempi serkku toi mulle oman raamattunsa, Rainbow’n Risingin, tyyliin tämä on oikeaa musaa ja hetken päästä se oli mulla taas kaikki sillä selvää. Blackmore ja myöhemmin Van Halen on olleet mulle ne isot kitaristit.

Mitkä ovat omat tavoitteesi tällä hetkellä musiikkona? Mikä on itsellesi se suurin unelma, jonka haluaisit joskus toteutuvan?

Tuomas Heikkinen: Muusikkona toivoo, että jonain päivänä saisi kaiken mitä päässä soi hiukan helpommin käsistään ymmärrettävästi ulos. Unelma musiiikin saralla olisi se, että jotain minkä on kirjoittanut voisi vielä kuulla vuosien päästäkin esim radiossa, eli huomaisi tehneensä yhdenkin sellaisen biisin, joka todella kestää aikaa.

Teiltä ilmestyy uusi levy, joka kantaa nimeä ”Blind Fire” tammikuun 16. päivä Playgroundin kautta. Kertoisitko meille hieman albumin teosta. Miten yleensä teette uuden kappaleen?

Tuomas Heikkinen: Tähän asti on ollut niin, että mä teen protoolsilla demoja, jotka Pekka käy laulamassa mun ”pikkupajassa”, samalla vähän viilataan Pekan kanssa yksityiskohtia, ja sitten siitä mp:t äijille syyniin/treeniin. Torsti lähettää omistaan mulle pohjat tekstejä varten, ja sit samalla lailla Pekan kanssa jne, toki niitä sitten sorvataan kun aletaan soittamaan koko bändillä, mutta melko valmista kauraa nuo demot ovat olleet.

Erosiko ”Blind Firen” nauhouitus jotenkin edellisen ”Tides” albumin nauhoituksesta vai oliko prosessi samanlainen? Jos erosi, miten?

Tuomas Heikkinen: Erosi siinä että materiaali oli treenihakattu ihan valmiiksi ja äänitetty livenä studiossa ennen kuin alettiin äänittämään lopullista asiaa, toisaalta perusratkaisut itse levyn äänikuvassa ovat melko samanlaiset kuin Tidesilla oli.

Luin, että albuminne tullaan julkaisemaan myös muualla Euroopassa Frontierssin kautta ja Japanissa Marquee Inc.:n kautta. Millaisia odotuksia teillä itsellänne on levymyynnin suhteen? Onko suunnitteilla kenties jotain promo rundia myös Japaniin asti?

Tuomas Heikkinen: Nuo ulkomaan kuviot ovat aluksi toivottavasti monta pientä puroa, katsotaan sitten kun levy on ollut vähän aikaa ulkona olisiko jonnekin päin järkevää yrittää lähteä. Ulkomaan keikkoja on turha romantisoida, bussimajoitukseen tappiolla rundaamaan pääsee nykyään jos vain haluaa helposti.

Kuvaile Leveragen soundia sellaiselle musiikin kuuntelijalle, joka ei ole aikaisemmin yhtyettänne kuullut.

Tuomas Heikkinen: Melodista raskaalla kädellä soitettua rokkia.

Millaisia suunnitelmia teillä on levyn julkaisun jälkeen? Nähdäänkö Leveragea myös kesällä Suomen festareilla?

Tuomas Heikkinen: Eka keikka on Tavastialla tammikuun lopulla, sitten on pitkin kevättä siellä täällä, festareita on ainakin jotain myös kesällä, mutta ne varmistuvat lopullisesti vähän myöhemmin.

Kesä on jälleen tulossa ja kesähän on tunnetusti Suomessa festivaalien aikaa. Mikä on itsellesi se suosikki festari Suomen kesässä? Miksi?

Tuomas Heikkinen: Ei mulla varsinaista suosikkia ole, enemmän se on kiinni siitä mitä missäkin on milloinkin mahdollista nähdä / kokea.

Paras keikka, jonka olet itse nähnyt?

Tuomas Heikkinen: Laitanpa yllärin, Tower Of Power Tavastialla josku 90-luvulla veti ihan mykäksi, se groove ja osaaminen josta ei tajunnut mitään, voi vain fiilistellä ilman mitään hevipoliisin elkeitä. Toinen on sitten Deep Purplen muinainen reunion-kiertueen keikka teinipoikana Saksassa.

Ikimuistoisin keikka, jonka olette itse soittaneet?

Tuomas Heikkinen: Leveragella varmaan viime kesän Sauna Open Air, kun päästiin vetämään päälavalla. Samoin sitten ihan eka keikka omalla matskulla Tidesin jukaisun jälkeen.

Nykypäivänä yhä useammat latavaat musiikin ilmaiseksi netistä. Mitä mieltä itse olet piratismista?

Tuomas Heikkinen: Kaksipiippuinen juttu, yhtäältä se on pienimuotoinen rikos, toisaalta se auttaa joissain tilanteissa tuntemattomia bändejä saamaan tunnettuutta. Ostakaa levynne, se on kaikkien etu loppujen lopuksi.

Lopuksi vielä hieman musiikkimaustasi. Millaista musiikkia soi yleensä Leveragen keikka bussissa?

Tuomas Heikkinen: Kitaravetoista raskasta asiaa, ilmeisesti aina ja iankaikkisesti. Basistimme haluaisi kuunnella jatsia ja peukku-ukkoja, ihan piruuttaan.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea levyn julkaisuun. Viimeisiä viisaita sanoja lukijoille?

Tuomas Heikkinen: Kiitos, viisautta olisi pitää suunsa kiinni ja antaa tekojen puhua. Mut en olekaan viisas. Rock!

One thought on “Leverage

  1. kakka123

    just näin tää on pulsittiä

Comments are closed.