Lost Society – Fast Loud Death

Jyväskyläläinen alle parikymppisistä muusikonaluista koostuva thrash metallia soittava Lost Society on vihdoin muutaman demon jälkeen päässyt julkaisemaan debyyttialbuminsa. Aivan mille tahansa pikkuyhtiölle pojat eivät ole päätyneet, sillä ”Fast Loud Death” julkaistaan yhden suurimman metallimusiikkia julkaisevan levy-yhtiön, eli Nuclear Blastin kautta. Paikka Nuclear Blastilla onkin ansaittu, sillä debyyttilevyllään yhtye lyö tiskiin sellaisen kokonaisuuden, joka saa Stone-sukupolvenkin thrash-fanit kaivamaan farkkuliivit kaapeistaan.

Vaikka Lost Societyn pohjalla kytee perinteinen thrash metal, niin yhtye on kuitenkin saanut itsensä kuulostamaan hyvinkin tuoreelta. Yleensä tämänkaltaisten perinteisestä thrashista ammentavien bändien ongelmana on se, että ne eivät saa soundiinsa mitään tuoretta vivahdetta, vaan kuulostavat olevan kuin suoraan 1980-luvulta. Lost Society kykenee kuitenkin kuulostamaan modernilta, vaikka yhtye onkin selkeimmin ammentanut vaikutteita Stonen ja Megadethin kaltaisilta bändeiltä. Tuoreemmistakin metallibändeistä on imetty vaikutteita, sillä laulajalla on paikoitellen havaittavissa hyvin alexilaihomaisia maneereita.

”Fast Loud Death” aloitetaan ehkä hiukan intromaisella ”N.W.L:llä”, joka lähtee käyntiin hieman varovaisesti, mutta päätyy lopulta varsin toimivaksi thrashiksi. Levyn alkupuolisko onkin aika makoisaa kuunneltavaa, sillä oikeastaan kaikki neljä ensimmäistä kappaletta ovat silkkaa klassikkoainesta. Taso ei myöhemminkään juuri laske, vaikkakin ”Bitch, Out’ My Way” ja ”Lead Through The Head” edustavat levyn ehkä hiukan keskinkertaisempaa antia. Albumilla on havaittavissa hiukan punkmaistakin asennetta, sillä levyä kuunnellessa huomio kiinnittyy thrash metallille epätyypillisen lyhyisiin kappaleisiin. Huomattava osa kappaleista ei nimittäin ylitä pituudeltaan kolmea minuuttia. Kappaleiden lyhyys ei ole kuitenkaan häiritsevä tekijä, sillä kappaleisiin on saatu hyvin sisältöä ja tämä jättää myös levyn loputtua pienen nälän päälle laittamaan levy uudestaan soimaan.

”Fast Loud Death” on huikea debyyttialbumi. Bändin jäsenten nuoren iän ei kannata antaa häiritä kuuntelukokemusta, sillä sitä ei levyltä kuule käytännössä ollenkaan. Nuoruus tuo levylle pikemminkin thrash metallin tarvitsemaa adrenaliinia, joka monilta pidempään veivanneilta bändeiltä on kadoksissa. ”Fast Loud Deathista” pystyy aistimaan yhtyeen rakkauden ja perehtyneisyyden soittamiseen ja erityisesti thrash metalliin. Lost Society nostaa debyytillään itsensä suoraan Suomen metalliskenen kärkijoukkoon; ”Fast Loud Death” on mielenkiintoisin debyyttialbumi suomalaisessa metalliskenessä sitten vuonna 2005 julkaistun Stam1nan esikoisen. Saa nähdä onko aika oikea, jotta ”Fast Loud Death” saisi sen ansaitseman arvostuksen. Kyseessä on joka tapauksessa kaikki ainekset uuteen suomalaiseen metalliklassikkoon.

10/10

Kappalelista:
01. N.W.L
02. Trash All Over You
03. E.A.G
04. KILL (Those Who Oppose Me)
05. Bitch, Out’ My Way
06. Fast Loud Death
07. Lead Through The Head
08. Diary Of A Thrashman
09. Toxic Avenger
10. This Is Me
11. Braindead Metalhead
12. Piss Out My Ass
13. Fatal Anoxia

https://www.facebook.com/lostsocietyfinland

Kirjoittanut: Taavi Lindfors

Kommentoi julkaisua