Loudblast – Frozen Moments Between Life And Death

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.5.2011

Loudblast on 80-luvun lopulla perustettu Ranskalainen bändi, jota kutsutaan ranskalaisen metallimusiikin pioneeriksi. Bändi on julkaissut uransa aikana kuusi levyä ja oli välillä telakalla useamman vuoden. Seitsemän vuotta on kulunut edellisestä levystä ja uusi Loudblast albumi on arvosteltavana.

Loudblastin musiikkia voisi kuvata perinteiseksi death metalliksi, jossa on suuntia myös doom metallista. Se mikä erottaa Loudblastin muista on bändeistä tempo, joka on hyvin rauhallinen läpi levyn. Tämä antaakin bändille hyvin mielenkiintoisen ominaissoundin. Vokaalit tulevat matalalla huudolla ja soundit on muutenkin vedetty hyvin ”alakanttiin”. Loudblast kuulostaakin todella synkältä ja ahdistavalta, joka yllätti arvostelijan positiivisesti. Nimen perusteella bändiä kun luulisi thrash metalli yhtyeeksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Frozen Moments Between Life And Death” sisältää yhdeksän biisiä ja kestoa kertyy noin 40-minuuttia. Biisimateriaali on tasaista ja paikoittain ehkä jopa liiankin tasaista. Muutama räväkämpi veto olisi tuonut levylle hyvää vaihtelua. Levy toimiinkin mielestäni parhaiten taustamusiikkina, jolloin bändin raskas runttaus kumisee miehekkäästi. Useamman kuuntelun jälkeen levy ryhtyy harmittavasti puuduttumaan, joten levy tuskin soi pitkään soittimessa. Levystä parhaan kuvan antaa toisena biisinä tuleva ” Neverending Blast” sekä levyn loppupuolella tuleva ”The Bitter Seed”. Loudblastin uusi levy on arvostelijan ensikohtaaminen tämän ranskalaisbändin kanssa ja se antoi potkua myös tutustua bändin vanhempaan tuotantoon. Loudblastin uutta levyä voi suositella kaikille niille, jotka pitävät hitaasta ja raskaasta musiikista.

6/10

Kappalelista:
01. Frozen Moments Between Life And Death
02. Neverending ‘Blast
03. Emptiness Crushes My Soul
04. Cold Blooded Kind
05. Towards Oneness
06. Nosce Te Ipsum
07. The Bitter Seed
08. Hazardous Magic
09. To Bury An Empire

http://www.myspace.com/loudblast

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen