Lynyrd Skynyrdin rumpali Artimus Pyle julkaisi muistokirjoituksen Gary Rossingtonille: ”Lennä korkealle, vapaa lintu”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.3.2023

Yhdysvaltalaisen southern rock -yhtye Lynyrd Skynyrdin perustajiin lukeutuneen kitaristi Gary Rossingtonin kuolemasta kirjoitettiin eilen musiikkimedioissa. Rossington kuoli 71 vuoden iässä, ja musiikkimaailma reagoi lukuisin muistokirjoituksin.

Yhtyeen rumpali Artimus Pyle on Rossingtonin kuoleman jälkeen lukenut kaksikon välisiä tekstiviestikeskusteluja, ja kertoo Rolling Stonelle tuntemuksiaan.

”Kuten kävi ilmi, Lynyrd Skynyrdin viimeisenä elossa olevana jäsenenä oleminen ei olekaan ihan niin helppoa. Se on tuskallista, ja yritän käsitellä sitä. Ajattelen hyviä aikoja. Hauskoja juttuja, joita teimme, niitä jättimäisiä konsertteja, kuten Lontoossa soittamista Knebworthissa [vuonna 1976] ja Rolling Stonesin lämmittelyä. Gary ja minä olimme hyvin läheisiä. Pidimme monista samoista asioista – kuuntelimme Jeff Beckia hänen kotonaan hänen jättimäisistä stereoista, olimme vesillä hänen veneessään, ratsastimme yhdessä hevosilla.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tässä vaiheessa elämääni, erityisesti Garyn kuoleman jälkeen, kaikki se paha, kaikki ne syyt, miksi olin vihainen kaikille. En halua muistaa niitä asioita enää. En halua enää koskaan puhua siitä – musiikkibisnes ei tappanut rakkauttamme musiikkiin, ei koskaan tappanut. Garyn paikka musiikin historiassa on vankka. Lennä eteenpäin, lennä korkealle, vapaa lintu.”