Maaliskuussa kovia kotimaisia: Children of Bodom, Battle Beast ja Mustan Kuun Lapset julkaisevat uudet levyt

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Maaliskuussa odotettuja uutuuksia tulee niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin yhtyeiltä.

In Flames – I, the Mask

Maaliskuu alkaa mukavasti varmasti ainakin Göteborg-metallin ystävillä, kun In Flamesin uutuus saapuu kuultavaksi. Edellinen “Battles”-levy ei saanut osakseen suurta hehkutusta, joten korjaakohan yhtye tilanteen tällä uutuudellaan?

Queensrÿche – The Verdict

Maaliskuun alkuun saadaan myös kuultavaksi pitkän linjan progressiivista heavyä, kun Queensrÿche julkaisee ties monennenko levynsä. Tämän vuosikymmenen alkupuolella hienoisiin kiistoihin joutunut bändi näyttää nyt kolmannen kerran, mihin se nykyisellä kokoonpanollaan pystyy.

Sisters of Suffocation – Humans are Broken

Hollantilaista naisenergiaa levyltä käsin on tarjolla heti kuun alussa, kun death metal -yhtye Sisters of Suffocation sylkäisee toisen albuminsa kuulijoitten ihmeteltäväksi. Bändi on kehityskelpoinen, vaikka jokin viimeinen silaus siitä on ainakin tähän asti puuttunut.

Misery Index – Rituals of Power

Jenkkiläinen death/grind-yhtye on päässyt julkaisuissaan jo kuudenteen täyspitkäänsä, jonka se saa ulos Season of Mistin avustuksella maaliskuun alkupuolella. Luvassa on taatusti brutaalia meininkiä, jonka lupaillaan olevan entistä vähemmän corea ja enemmän deathiä.

Children of Bodom – Hexed

Kun tämä porukka suoltaa maailmaan uutta musiikkia, odotetaan sitä aina mielenkiinnolla. Edellisestä levyjulkaisusta onkin ehtinyt jo kulumaan nelisen vuotta, joten yhtyeen fanit takuulla hierovat jo käsiään innostuneina. Nyt käsillä on yhtyeen kymmenes albumi, ja samalla se on ensimmäinen, jolla kitarassa on mukana Daniel Freyberg. Levyllä kuullaan 11 uutta biisiä ja lisäksi muutama live-versio vanhemmasta tuotannosta.

Mustan Kuun Lapset – Valo

Bändi on nyt päässyt kunnolla vauhtiin, sillä edellisestä levystä on vain pari vuotta aikaa. Tummia sävyjä viljelevällä yhtyeellä on oma vakiintunut kuulijakuntansa, ja toivottavasti bändi saadaan taas keikoille uuden levyn myötä.

Sinmara – Hvísl stjarnanna

Sinmara on yksi viimeisen kymmenen vuoden aikana Islannista ilmaantuneista tunnelmallisista black metal -yhtyeistä, ja nyt se julkaisee toisen täyspitkänsä. Luvassa on varmasti saarivaltiolle tyypillistä raskasta tunnelmointia.

Whitechapel – The Valley

Maaliskuun loppupuolella saadaan soittimeen myös uutta deathcorea, kun yhdysvaltalainen Whitechapel saa ulos seitsemännen levynsä.

Battle Beast – No More Hollywood Endings

Paljon on vettä virrannut sen jälkeen, kun Battle Beast nousi Wacken Metal Battlen kautta tietoisuuteen. Tämän jälkeen niin Suomen kuin maailmankin keikkapaikkoja on ehditty kiertää moneen kertaan. Maaliskuussa tämä heavy-bändi julkaisee viidennen täyspitkänsä, joka varmasti kolkuttelee myyntilistojen kärkipaikkoja.

Yngwie Malmsteen – Blue Lightning

Kitaratilutusta on luvassa kuun loppupuolella, kun länsinaapurimme kitarasankarilta saadaan uusi julkaisu eetteriin. Jo vuosikymmeniä ihmisiä ihastuttanut (ja vihastuttanutkin) kitaristi varmasti herättää ihmisiä uutuudellaan.

Silver Bullet – Mooncult

Hiukan tuoreempaa musiikkia tulee maaliskuussa tarjolle omasta Suomestamme, kun riihimäkeläinen heavy/power-poppoo ulostaa toisen tuotoksensa. Ensimmäistä singlejulkaisua ei ainakaan voi moittia mahtipontisuuden puutteesta.

Devin Townsend – Empath

Devin-setä ei vain näytä väsymyksen merkkejä, vaan luvassa on jälleen uusi studioalbumi. Ainoastaan miehen nimellä ei ole levyjä pitkään aikaan julkaistu, mutta Projectin kera hän on levyjä suoltanut maailmaan. Varmasti luvassa on jälleen jotain mielenkiintoista häröilyä.