All Over Maniacs – Yöjunalla Helvettiin

Kirjoittanut Tia Salmela - 6.6.2012

Vuoden 2010 uusivuosi oli merkittävä, sillä silloin alkoi uusi vuosikymmen sekä helsinkiläinen All Over Maniacs perustettiin. Samana vuonna ilmestyi yhtyeen debyytti ”Attack of the Fools”, jonka jälkeen herrat piipahtivat myös Itä-Euroopassa soittelemassa. Nyt All Over Maniacs on saanut aikaan ”Yöjunalla Helvettiin” -nimisen albumin, jonka kaikki kappaleet on esitetty äidinkielellä, toisin kuin debyytillä, jolla biisit on pääosin esitetty englanniksi. Mielestäni tämä uusi ratkaisu toimii paremmin ja luo entistä räkäisemmän tunnelman, kuten asiaan kuuluu.

Yöjunareissun aloittaa ”Junantuomat”-niminen biisi, joka pirteästi avaa tien suomalaisen punkin maailmaan. Tämän jälkeen pääsee kunnolla riehumaan, kun ”Kuolema Suomesta” pärähtää käyntiin. Varmasti mieleen jäävin biisi löytyy jälleen raidalta 6 ja kantaa nimeä ”Boikotti”. ”Boikotti” alkaa kusenlorinalla, mutta musiikin alkaessa kappale muuttuu hieman funk-tyyliseksi. Kertosäkeessä kuitenkin kaikki muuttuu takaisin punkiksi.

On vaikea valita, mikä 11 biisistä on se kaikista iskevin, sillä kaikki ovat yhtä räjäyttäviä ja ehtaa tavaraa, eikä täytebiisejä ole ollenkaan. Jokaisessa biisissä on yksinkertainen kertosäe, jota on varmasti hyvä hoilottaa pienessä hiprakassa. Mielestäni All Over Maniacsille suomenkielinen tuotos sopii paremmin kuin englanninkielinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

All Over Maniacsin ”Yöjunalla Helvettiin” on todiste siitä, että suomalaista, asiallista punkkia on vielä olemassa! Olisi aivan mahtavaa päästä näkemään livenä, ovatko he yhtä energisiä lavalla kuin levyllä – vai jopa vielä energisempiä.

 

9 / 10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

1. Junantuomat
2. Kuolema Suomesta
3. Kaistapää
4. Huvipuisto
5. Minä Olen Laki
6. Boikotti
7. Tappava Pila
8. Mitä Sä Teet (Kuka Sä Oot)
9. Päivä Kerrallaan
10. AOM 2
11. Rikkaiden Yhteiskunta

http://www.myspace.com/allovermaniacs

kirjoittanut: Tia Salmela

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

One thought on “All Over Maniacs – Yöjunalla Helvettiin

Comments are closed.