Mary The Virgin – Cold All Alone

Mary The Virgin lähestyy arvostelijaa ”Cold All Alone” -julkaisullaan. EP pitää sisällään kolme biisiä, joiden pitäisi olla metalcoren ja thrash metallin sekoitusta. Kuulostaa oudolta, mutta kun vaikutteissa lukee Slipknot, on lähes pakko testata miltä bändi kuulostaa.

Vanhempi Slipknotin tuotanto tuleekin mieleen levyä kuunnellessa. Vokalisti omaa samanlaisen huutoäänen kuin Corey Taylor ja biisit runttaavat mukavasti eteenpäin. Bändi kuulostaa todella amerikkalaiselta valtavirtametallilta, kuten August Burns Red, Avenged Sevenfold ja kumppanit. Poikkeuksena on tietty raskas asenne, eli soitanta on tiukkaa, eikä puhtaita lauluja kuulla. Pakko myöntää, että ratkaisu on ihan toimiva.

EP kärsii suttuisista soundeista, joiden johdosta kitaroista häviää voimaa. Rummut meinaavat myös puuroutua nopeammissa kohdissa. Vokaalit toimivat todella hyvin ja ne ovatkin parasta levyllä. Biisimateriaalin taso myös vaihtelee. Levyn nimikkobiisi ”Cold All Alone” on tylsä, kun taas levyn ensimmäien biisin ”Dead Promises” takuuhitti. Oikeastaan koko loppulevy jää tuon viimeisen biisin jalkoihin, sillä kappale on vaan todella tiukka. Muut biisit ovat hiukan tavanomaisia ja revittelyä kaipaavia. Ne eivät erotu vastaavien bändien biiseistä muulla kuin laululla.

Mary The Virgin on onnistunut tekemään mielenkiintoisen julkaisun. Toivon syvästi, että bändi jatkaa ”Dead Promises” -linjalla ja ryhtyy tekemään enemmän itsensä näköistä musiikkia. ”Cold All Alone” sisältää yhden todella kovan biisin ja todella kovan laulajan. Uskallan odottaa tältä bändiltä vielä suuria.

6/10

Voit kuunnella koko demon Kaaoszinen omasta playerista alapuolelta:

[mp3player width=425 height=344 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=mary-the-virgin.xml]

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: