Matt Skiba & The Sekrets – Babylon

Alkaline Tiosta tuttu Matt Skiba on saanut pihalle uuden yhtyeensä Matt Skiba & The Sekretsin debyytin. Debyytti on saanut nimekseen ”Babylon”, ja sen julkaisijana toimii .

Avauskappale nimeltään ”Voices” on popahtavaa rockia Good Charlotten rokkaavimpien kappaleiden tyyliin. Ihan menevää musiikkia, mutta ei pysty kyllä mitään suurempia tunteita herättelemään. Seuraava kappale ”All Fall Down” jatkaa samalla linjalla. Eivät nämä kappaleet ärsyttämään rupea, mutta eivätpä kyllä juuri sen kummemmin mieleenkään jää. Taustamusiikiksi tämä on ihan hyvää, mutta se tuskin oli levyn tarkoitus.

”Luciferian Blues” lähtee jo vähän räväkämmin käyntiin, mutta sekin putoaa tuonne taustamusiikki-osastolle noin 15 sekunnin jälkeen eli itse asiassa heti, kun vokaaliosuudet alkavat. Mistähän johtuu, ettei tämäntyylisessä musiikissa oikeastaan koskaan kuulla laulajaa, jonka suoritusta voisi kuvailla nappisuoritukseksi? Tälläkin levyllä Skiban osuuksia parhaiten kuvaavat adjektiivit kuten munaton, tavanomainen, tylsähkö jne. Jostain pitäisi löytää tällekin genrelle edes joku laulaja, joka tulisi ja räjäyttäisi pankin.

Oikeastaan levyn ainoa kappale, joka jää mieleen, on hidasteluraita ”Haven’t You”. Tämä kappale tuntuu sopivan parhaiten Skiban äänelle, koska mikään varsinainen virtuoosi hän ei vain äänensä kanssa ole. Yhtyeen kannalta ikävää, mutta yksi toimiva kappale kymmenen raitaa sisältävällä albumilla ei ole kovinkaan hyvä suoritus. Loput yhdeksän kappaletta menevät auttamatta turhanpäiväisten rallattelujen osastoon. Kyllähän tässä on osattu ihan hienoja melodioita ja idean pätkiä luoda, mutta valitettavasti lopputulos on kyllä melkoisen mitäänsanomatonta ja pidemmän päälle tylsää kuunneltavaa.

4/10

Kappalelista:

1.Voices
2.All Fall Down
3.Luciferian Blues
4.Haven’t You
5.The End Of Joy
6.You
7.Olivia
8.Falling Like Rain
9.How The Hell Did We Get Here?
10.Angel Of Deaf

https://www.facebook.com/mattskibaandthesekrets

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua