Mayhem, Satyricon sekä Overkill Jalometalliin

Oululainen -festivaali järjestetään seitsemättä kertaa Club Teatrian ympäristössä 15.-16. elokuuta. Jatkuvasti kasvanut tapahtuma marssittaa tänä vuonna lavalle ennätysmäärän ulkomaisia esiintyjiä. Ensimmäisten julkistusten joukossa ovat muun muassa amerikkalainen , brittiläinen sekä norjalaiset ja . Kotimaista metallieliittiä edustavat muun muassa Turisas ja . Festivaalin liput tulevat myyntiin maaliskuussa. Lue lisää nähdäksesi virallinen tiedote asiasta.

Viimevuotinen festivaali täytti järjestäjien odotukset. Vuosi 2008 puhalletaan Jalometallin osalta käyntiin suurella kulttuuriteolla, sillä pääesiintyjäksi kiinnitetty amerikkalainen legenda Overkill vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Vuonna 1980 perustettu newyorkilaisyhtye on julkaissut peräti 15 studioalbumia ja pysynyt erittäin aktiivisena keikkailijana. Thrash metalin juhla ei lopu tähän, sillä ensivisiittinsä Suomeen tekee myös Australian ensimmäinen thrash metal -yhtye Mortal Sin.

Jalometallin black metal -tarjonta ottaa myös aimo harppauksen eteenpäin. Mustan metallin kehdosta Norjasta Ouluun saapuvat Satyricon ja Mayhem. Lisäväriä black-tarjontaan tuo saksalainen thrash-vivahteinen . Ruotsalaista death metal -laatua tarjoilee tänä vuonna ja perinne-heavya brittiläinen pitkän linjan kulkija Blitzkrieg.

Festivaalin kirkkain kotimainen nimi on hämeenlinnalainen battle metal -yhtye Turisas. Vasta kaksi levyä julkaissut omintakeinen sota- ja viikinkiaiheista inspiraationsa ammentava Turisas on menestynyt hyvin muun muassa Isossa-Britanniassa, jossa suomalainen metalli on harvemmin lyönyt itseään läpi. Turisaan slaavilaishenkistä taistelua sävyttävät muun muassa viulu ja harmonikka.

Suomalaista legendaarisempaa katrasta edustaa tamperelainen , joka kuului Suomen kovimpiin speed/thrash -yhtyeisiin 80-luvun lopulla. Prestige esiintyy Jalometallissa ehdottomassa alkuperäisessä kokoonpanossaan ja keikka on bändin ainoa ja ensimmäinen vuoden 1992 jälkeen.

Laadukasta death metalia kajauttaa jyväskyläläinen . Paikallisesta metallimaineesta pitävät huolta ainakin Catamenia ja Kalmah. Perinteisen heavyn annoksen antaa helsinkiläinen .

Loput kymmenen esiintyjää ilmoitetaan näillä näkymin jo maaliskuun aikana.

Festivaalin lipunmyynti alkaa maaliskuussa. Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta alueella on vain täysi-ikäisille sallittu anniskelualue.

Kommentoi julkaisua