Mayhem, Satyricon sekä Overkill Jalometalliin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.2.2008

Oululainen Jalometalli-festivaali järjestetään seitsemättä kertaa Club Teatrian ympäristössä 15.-16. elokuuta. Jatkuvasti kasvanut tapahtuma marssittaa tänä vuonna lavalle ennätysmäärän ulkomaisia esiintyjiä. Ensimmäisten julkistusten joukossa ovat muun muassa amerikkalainen Overkill, brittiläinen Blitzkrieg sekä norjalaiset Satyricon ja Mayhem. Kotimaista metallieliittiä edustavat muun muassa Turisas ja Kalmah. Festivaalin liput tulevat myyntiin maaliskuussa. Lue lisää nähdäksesi virallinen tiedote asiasta.

Viimevuotinen festivaali täytti järjestäjien odotukset. Vuosi 2008 puhalletaan Jalometallin osalta käyntiin suurella kulttuuriteolla, sillä pääesiintyjäksi kiinnitetty amerikkalainen legenda Overkill vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Vuonna 1980 perustettu newyorkilaisyhtye on julkaissut peräti 15 studioalbumia ja pysynyt erittäin aktiivisena keikkailijana. Thrash metalin juhla ei lopu tähän, sillä ensivisiittinsä Suomeen tekee myös Australian ensimmäinen thrash metal -yhtye Mortal Sin.

Jalometallin black metal -tarjonta ottaa myös aimo harppauksen eteenpäin. Mustan metallin kehdosta Norjasta Ouluun saapuvat Satyricon ja Mayhem. Lisäväriä black-tarjontaan tuo saksalainen thrash-vivahteinen Desaster. Ruotsalaista death metal -laatua tarjoilee tänä vuonna Evocation ja perinne-heavya brittiläinen pitkän linjan kulkija Blitzkrieg.

Festivaalin kirkkain kotimainen nimi on hämeenlinnalainen battle metal -yhtye Turisas. Vasta kaksi levyä julkaissut omintakeinen sota- ja viikinkiaiheista inspiraationsa ammentava Turisas on menestynyt hyvin muun muassa Isossa-Britanniassa, jossa suomalainen metalli on harvemmin lyönyt itseään läpi. Turisaan slaavilaishenkistä taistelua sävyttävät muun muassa viulu ja harmonikka.

Suomalaista legendaarisempaa katrasta edustaa tamperelainen Prestige, joka kuului Suomen kovimpiin speed/thrash -yhtyeisiin 80-luvun lopulla. Prestige esiintyy Jalometallissa ehdottomassa alkuperäisessä kokoonpanossaan ja keikka on bändin ainoa ja ensimmäinen vuoden 1992 jälkeen.

Laadukasta death metalia kajauttaa jyväskyläläinen Sotajumala. Paikallisesta metallimaineesta pitävät huolta ainakin Catamenia ja Kalmah. Perinteisen heavyn annoksen antaa helsinkiläinen Adastra.

Loput kymmenen esiintyjää ilmoitetaan näillä näkymin jo maaliskuun aikana.

Festivaalin lipunmyynti alkaa maaliskuussa. Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta alueella on vain täysi-ikäisille sallittu anniskelualue.

One thought on “Mayhem, Satyricon sekä Overkill Jalometalliin

  1. Arto Mäenpää

    Täytyy kyllä sanoa, että kova on line-uppi tuola kekkereillä. Black metal faneja hemmotellaan…

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat