Megadeth antoi potkut grooming-syytösten keskellä olevalle David Ellefsonille

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.5.2021

Megadethin perustajajäsenenä ja basistina tunnettu  on erotettu yhtyeestä. Megadeth ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa.

Syynä erottamiselle on se, että Ellefson on ollut viime aikoina grooming-syytösten kohteena. Basistia syytetään verkkoon vuotaneen, graafisen video- ja kuvamateriaalin perusteella alaikäisen seksiin houkuttelusta.

”Ilmoitamme faneillemme, että David Ellefson ei soita enää Megadethissa, ja että me olemme virallisesti katkaisseet siteemme. Emme tehneet tätä päätöstä kevyin perustein. Vaikka emme tiedäkään kaikkia yksityiskohtia tapahtuneesta, ovat nyt paljastuneet seikat tehneet yhdessä eteenpäin jatkamisesta mahdotonta. Odotamme innolla faniemme näkemistä tien päällä kesällä, emmekä malta odottaa uuden musiikkimme soittamista. [Uusi levymme] on jo lähes valmis”, Mustaine kirjoittaa yhtyeen sosiaalisessa mediassa.

Ellefson sulki hetki sitten sosiaalisen median tilinsä syytyösten levitessä julkisuudessa.

Vielä muutama viikko sitten Megadeth oli julkaissut ensimmäisen tiedotteensa asiaa koskien. Silloisessa tiedotteessaan yhtye kertoi tarkkailevansa tilanteen kehittymistä ja painotti sitä, että kaikkia ääniä pitää kuulla tilanteessa.

Syytöksiin sittemmin yksityiseksi asettamassaan Instagram-postauksessa vastannut Ellefson kutsui tapahtumia ”todella noloiksi” ja ”asioiksi, joista ei ole ylpeä”, mutta puolustautui toteamalla kuvien ja videoiden ”eriävän todellisesta asiayhteydestään”. Ellefson myös väitti kuvia ja videoita peukoloiduiksi, ja niiden tarkoituksena olleen aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa basistin uralle ja perhe-elämälle.

Uutinen päivittyy.