Megadeth - Rockfest 2018

Megadeth-pomo Dave Mustainen mukaan kiertueiden tekeminen on muuttunut niin kalliiksi, että jo pelkästään paikallaan istuminen maksaa bändille maltaita

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.6.2023

Ei liene salaisuus, että moni asia maailmalla on kallistunut huimasti viime vuosina. Koronapandemian aiheuttamat komplikaatiot tavarantoimitukseen yhdessä Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vaikutusten kanssa on nostanut hintoja vaikuttaen monen arkeen.

Myös muusikot ovat saaneet kokea vaikutukset omassa työssään. Moni keikkapaikka on lopettanut tai joutunut nostamaan hintojaan ja laskemaan esiintymispalkkioitaan, kiertuebussien saatavuus on entistä heikompaa, ja mikäli sellaisen onnistuu saamaan, maksaa se maltaita.

Kanadalainen Devin Townsend nosti tovi sitten esille kiertueiden alati nousevat kustannukset, jotka ovat tehneet kiertueilla rahan ansaitsemisesta entistä hankalampaa. Myös metalliyhtye Fear Factory joutui tekemään ratkaisuja säästääkseen rahaa kiertueellaan.

Nyt metallilegenda Megadethin johtohahmo Dave Mustaine kertoo kustannusten nousemisesta The Jeremy White Show’n haastattelussa. Mustainen mukaan jo pelkästään paikallaan istumisesta on tullut kallista bändeille.

”Se [kiertäminen] on aika kallista. Luulen, että se on noin 45 tuhatta dollaria päivässä, jos vain istumme paikallamme. Luulen, että se voi olla jopa 52 tuhatta. Mutta se on pelkkää paikallaan istumista, se ei ole esiintymistä Keikkapäivät ovat kalliimpia… [Siihen kuuluvat] palkat, hotellihuoneet, vakuutukset – kaikki. Bussit, bussinkuljettajat, kuorma-autot, kuorma-autonkuljettajat. Paljon asioita”, Mustaine avaa.

Luetuimmat

Uusimmat