Megadethin Dave Mustaine yrittää saada Grammy-gaalaan enemmän metallimusiikkiin liittyviä palkintokategorioita

Megadeth – Rockfest 2018

Järjestyksessään 61. vuosittainen Grammy-palkintogaala pidetään jälleen 10. helmikuuta 2019. Tänä vuonna rock- ja metallikategorioissa nähdään ehdokkaina hyvin monipuolisia yhtyeitä. Eri rockkategorioissa ehdolla on seuraavia yhtyeitä: Ghost, Greta Van Fleet, Alice In Chains, Weezer, Fall Out Boy, Arctic Monkeys, Halestorm ja Chris Cornell. Lisäksi metalliyhtyeistä ehdokkaina nähdään Between The Buried And Me, Trivium, Deafheaven, Underoath ja High On Fire. Kyseessä on siis suuri määrä omaperäisiä yhtyeitä eri alagenrejen edustajista. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että metallikategorioita on vain yksi ja sekin on sidottu yhteen rockkategorioiden kanssa. Muut musiikinlajit, joissa erilaisia alalajeja on paljon, ovat saaneet Grammyissa enemmän kategorioita. Muun muassa jazzissa niitä löytyy viisi, gospelissa viisi, amerikkalaisessa roots-musiikissa kahdeksan, klassisessa musiikissa kahdeksan ja r&b:ssa viisi. Metallimusiikki tunnetaan siitä, että se jakautuu uskomattoman moneen alagenreen, jotka puolestaan nekin jakautuvat vielä erilaisiin tyylillisiin ja musiikillisiin haaroihin.

Legendaarisen thrash metal -yhtye Megadethin johtohahmo Dave Mustaine on kertonut ottaneensa asiakseen saada Grammyihin lisää metallimusiikkikategorioita. Mustaine totesi sanfranciscolaiselle The Bone-radiokanavalle, että hän ja tuottaja Johnny K (Megadeth, Disturbed) yrittivät samaa jo muutamia vuosia sitten huonolla menestyksellä. Mustaine kertoi aikovansa yrittää saada metallimusiikille lisää jalansijaa uudelleen vuoden 2020 Grammyissa suuremman taustajoukon tuella.

”Liityin Grammyjen Nashvillen osastoon voidakseni ottaa tämän kyseisen asian esille. Liityin, koska meillä on yksi metallikategoria, ja polkkakategorioita on jotain kymmenen. Lakkasin menemästä Grammyihin, koska piti jaksaa istua 30 latino jazz -albumin läpi, ja sitten piti jaksaa istua taas 30 jazz latino -albumin läpi. Mitä ihmettä?

Niinpä muutama vuosi sitten minä, ’Th1rt3en’ -albumimme tuottanut Johnny K ja muutama muu yritimme saada toisen [metallimusiikki]kategorian. Olimme niin lähellä, mutta se epäonnistui. Soitin heille jälleen, ja sanoin, että ’me teemme tämän’, joten vuonna 2020 me taistelemme. Hankimme mukaan kaikki tietämämme metallilevy-yhtiöt ja yritämme saada kaikki vaatimaan Grammyja antamaan meille toisen metallikategorian”, Mustaine kertoo.

 

 

 

Kommentoi julkaisua