Megadethista erotetun David Ellefsonin tapaukseseen liittyviä poliisiasiakirjoja julkaistu: raportti vahvistaa Ellefsonin viestien kohteen olleen 19-vuotias

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.6.2021

Megadethin entinen basisti David Ellefson on ollut hetken kohun keskellä, kun basisti potkittiin pihalle bändistään. Potkujen takana oli julkisuuteen noussut tapaus, jossa Ellefsonia syytettiin groomingista. Basistia syytetään verkkoon vuotaneen, graafisen video- ja kuvamateriaalin perusteella alaikäisen seksiin houkuttelusta.  Viralliset asiakirjat asettavat nämä väitteet kuitenkin kyseenalaisiksi.

Nyt Rolling Stone -lehti on saanut käsiinsä poliisin asiakirjoja tapaukseen liittyen. Scottsdalen poliisilaitoksen laatiman raportin mukaan Ellefson lähetti alankomaalaiselle teinille seksuaalissävytteisiä viestejä samaan aikaan, kun viestien kohde tallensi Ellefsonia luvatta. Raportti vahvistaa, että viestien kohteena ollut henkilö oli niiden lähettämishetkellä 19-vuotias, eikä missään kohtaa kanssakäymistä alaikäinen.

Ellefson kertoi tavanneensa tytön kerran nimikirjoitussessioissa, jonka jälkeen kaksikosta tuli Facebook-kavereita. Kaksikko tapasi raportin mukaan vielä vuonna 2020 alankomaalaisen hotellin aulassa kahvin ja virvoitusjuoman merkeissä, mutta tapaamiseen ei liittynyt mitään fyysistä kontaktia. Seksuaalissävytteiseksi kaksikon suhde muuttui heinä-elokuussa 2020.

Kaksikolla oli neljästä viiteen sessiota, jossa kumpikin masturboi kameran välityksellä. Tyttö myönsi Ellefsonille lopulta nauhoittaneensa häntä ilman lupaa. Tyttö myös jakoi videoita ystäviensä kesken, mutta oli pahoillaan siitä, että ne olivat lähteneet leviämään pitemmälle.

Asianajaja kehotti Ellefsonia olemaan asiasta hiljaa, sillä jutun ajateltiin hiipuvan. Videossa Ellefsonia oli kutsuttu pedofiiliksi.

Ellefson itse on sosiaalisessa mediassa kutsunut tapausta kostopornoksi ja aikovansa edetä kunnianloukkaussyytteiden kanssa.