Melodisen rockin taituri Cyhra rokkaa varmoin ottein ”No Halos In Hell” -albumillaan

Cyhra nousi syntyessään poikkeuksellisen näyttävästi esille, kun aiemmin Amaranthessa vaikuttanut Jake E lähti kyseisestä yhtyeestä ja perusti uuden orkesterin Jesper Strömbladin (ex-In Flames) kanssa. Pian kuvioihin sekoittuivat Euge Valovirta (ex-Shining) ja Alex Landenburgin. Myös Marcus Sunessonilla on yhtyeessä paikkansa kiertuekitaristina, minkä hän näkemäni Cyhran keikan perusteella hoitaakin moitteettomasti.

Olen Cyhran suhteen myöhäisherännyt, sillä kiinnostuin ruotsalaisyhtyeestä vasta viime kuussa näkemäni keikan perusteella. Tiesin, että Jake E vaikuttaa yhtyeessä, mutta Amaranthen perusteella en osannut kiinnostua Cyhrasta tarpeeksi. Olin ennakkoluuloisesti ajatellut, että Cyhra on toisinto Amaranthesta. Joensuun Kerubissa näkemäni keikka todisti ennakkoluuloni vääriksi.

Melodisesta rockista tunnettu Cyhra on laittanut uudella albumillaan itsensä täysin likoon. Pitkäsoitto polkaistaan reippaasti liikkeelle ”Out Of My Lifella”, josta hidastetaan pykälän verran väkevään nimikkokappaleeseen ”No Halos In Helliin”. ”Battle From Within” toimittaa sen sijaan kaihoisan kauniin kappaleen virkaa, jonka kertosäkeistöt ovat jälleen taattua Cyhraa.

Mitä enemmän tutustun Cyhraan ja kuuntelen ”No Halos In Hell” -albumia, sitä vakuuttuneemmaksi tulen siitä, että ruotsalaisyhtye loistaa niin tarttuvien melodioiden kuin sentimentaalisten kappaleiden tulkinnassa. Cyhra myös yhdistelee noita elementtejä useilla kappaleillaan, mutta siitä huolimatta albumi ei puuroudu saman kuuloiseksi paketiksi. Yhtye on onnistunut loihtimaan jokaiselle kappaleelle sellaisia omia piirteitä, että kappaleet erottuvat toisistaan.

”No Halos In Hell” on kokonaisuudessaan tasaisen hyvä albumi, jolta erottuu edukseen myös monta erittäin onnistunutta kappaletta jollaisiksi luen ”Out Of My Life”-, ”No Halos In Hell”- ja ”Blood Brothers” -kappaleet. Levyltä löytyy myös vastapainona muutama tasapaksumpi teos. Albumin yleisvaikutelmaksi muodostuu kuitenkin energinen ja mukaansatempaava paketti, jota on ilo kuunnella. ”No Halos In Hell” on kaiken kaikkiaan mukava piristys marraskuun pimeisiin iltoihin.

7/10

Kappalelista:

 1. Out Of My Life
 2. No Halos In Hell
 3. Battle From Within
 4. I Am The One
 5. Bye Bye Forever
 6. Dreams Gone Wrong
 7. Lost In Time
 8. Kings Tonight
 9. I Had Your Back
 10. Blood Brothers
 11. Hit Me
 12. Man Of Eternal Rain

Cyhra Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: