Melodista doom-metallia hitaasti louhiva Infirmum kasvoi sooloprojektista septetiksi – The Great Unknown-EP julkaistiin tänään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.1.2022

Vuonna 2019 aloitettu Infirmum syntyi Timo Solosen paluusta doom-metallin pariin. Lopputuloksena oli niin Suomessa kuin ulkomailla hyvän vastaanoton saanut debyyttilevy ”Walls of Sorrow”, jonka Solonen sävelsi itse ja äänitti sessiorumpalin ja -basistin kanssa.

Tänään julkaistavan EP:n äänitysprosessi oli Solosen mukaan raskas kokemus. ”Onneksi musakin on suht raskasta”, hän naurahtaa ja jatkaa: ”Laulajakin vaihtui muutaman kerran ja saimme lisää soittajia matkan varrella. Tästä johtuen kaikki jäsenet eivät ole vielä mukana EP:llä. Itselleni tämä oli taas uusi tapa toimia ja koitin malttaa olla paikallani enkä hyppiä seinille odottaessani muiden osuuksia. Kaikilla oli omat kiireensä ja siihen nähden kaikkien aikataulujen sovittaminen onnistui varsin hyvin.

Uudelta EP:ltä on julkaistu aikaisemmin singlet ”Mask” sekä musiikkivideon kanssa julkaistu ”The Great Unknown”. Levylle päätyi myös uusi versio debyyttialbumin kappaleesta ”Fearless”, joka koki muodonmuutoksen uusien soittajien avustuksella. Soittajien lisääntymisen myötä musiikkiin on tuotu myös uusia soittimia, jotka antavat yhtyeen musiikille uudenlaista syvyyttä ja aikaisemmasta poikkeavia sävyeroja. Kuuntele koko EP artikkelin lopusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Fearlessistä halusimme äänittää uuden version, koska Annan kanssa kokeilimme uusia vokaaleja siihen ihan ensimmäisenä, kun hän liittyi bändiin. Mielestämme onnistuimme varsin mainiosti ja Elielin vokaalit sekä Ernan koskettimet toimivat tässäkin loistavasti. Sellon halusin saada aluksi mukaan lähinnä mausteeksi, mutta huomasinkin ihastuneeni täysin tuohon soittimeen! Olen iloinen siitä, että Teemu Mastovaara halusi sovittaa jouset ja soittaa levyn sello-osuudet. Yhdessä viulun kanssa sello kasvattaa kipaleiden tunnelmaa potenssiin x. Myös huilu toimi yllättävänkin hienosti. Nostan hattua ammattilaisille, jotka halusivat osallistua tähän”, Solonen kertoo.

Kappaleen uudelleen versioinnista on innoissaan myös synatiskin takaa löytyvä Erna Siikavirta, joka tunnetaan myös Lordin kosketinsoittajana vuosilta 1997–2005.

”Tavallaan heti kun kuulin Fearlessin sain idean mitä haluan synan siinä tekevän ja mikä soundimaailma siihen tulisi. Kesti kuitenkin tosi pitkään löytää sopivat soundit ja vasta kun työstin kappaletta toista kertaa, sain sen mielestäni tehtyä niin kuin halusin. Ja vaikka tein Fearlessin hyvin eri tavalla ja eri soundeilla kuin muut ep:n kappaleet, nivoutuvat ne mielestäni hyvin toisiinsa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Infirmum on:
Timo Solonen – Kitara
Anna Rose – Laulu
Taka Eliel – Laulu
Erna Siikavirta – Koskettimet
Sammy Anttonen – Kitara
Joonas Siikavirta – Basso
Hanna-Leena Lassila – Rummut

https://www.facebook.com/InfirmumBand
https://www.instagram.com/infirmum.band/

Luetuimmat

Uusimmat