Menial – Brief Goodbyes

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.3.2012

Demoarvioissa mennään taas kerran Oulun suuntaan, mistä tuntuu löytyvän aina uusia metallibändejä. Nyt arvostelussa on Menial-nimisen bändin debyyttidemo ” Brief Goodbyes”, joka esittelee melankolista ja melodista metallia soittavan ryhmän.

Kolme biisiä sisältävä ”Brief Goodbyes” tuo kuulijan korviin melodista metallia, jossa on vahva progressiivinen lataus. Bändin musiikkia voisi verrata Dream Theatren nopeampaan ja selkeämpään tuotantoon. Kappaleet kulkevat melodisten ja melankolisten kitaroiden saattelemana ja vokalistin monipuolisen tulkinnan säestäminä. Vokalisti onkin tiukinta antia bändissä, sillä kaveri vaihtelee ulosantiaan kovan ja korkean laulannan, matalamman laulun ja räkäisen huudon välillä. Kaikki osa-alueet onnistuvat todella hyvin, ja varsinkin puhtaat osuudet saavat ihon menemään kananlihalle.

Kappaleet vaihtelevat suorempiviivaisesta ”Finger On The Triggeristä” progressiivisempaa ”Last Autumiin”. Kolmas kappale on jotain niiden väliltä. Demon biisit ovat todella hyvin valittuja, sillä ne esittelevät bändin useammalta eri kantilta. Sävellykset ovat toimivia ja kappaleet kantavat hyvin loppuun asti. Progressiivisia elementtejä on paljon, mutta homma pysyy silti ”kasassa”. Soundipuolella olisi hiukan parannettavaa, koska rumpujen diskanttivoittoinen soundi meinaa jäädä turhan taka-alalle. Biiseissä kuulostaa myös olevan syntikoita,, mutta nekin humisevat aivan liian hiljaisella. Kitarat kumminkin soivat sopivan rupisesti, ja vokaalit hoidetaan ammattimaisesti. Bändin vahvimmat osat ovat selkeästi pinnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Menial on onnistunut tekemään todella mielenkiintoisen debyytin, ja voin kuvitella, että bändi potkii livenä kovasti. Mahtavan vokalistin kannattelemana bändillä on todella paljon potentiaalia.

8/10

Kappalelista:
01. Finger On The Trigger
02. Brief Goodbyes
03. Last Autumn

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.mikseri.net/artists/?id=131532

Kirjoittanut: Janne Partanen

One thought on “Menial – Brief Goodbyes

  1. Eila Korhonen

    Täyttä rautaa…

Comments are closed.