Meshuggah julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.1.2022

Metallimusiikin pioneerit palaavat kuuden vuoden tauon jälkeen uudella albumillaan. Meshuggahin odotettu yhdeksäs albumi “Immutable” julkaistaan huhtikuun 1. päivä maailmanlaajuisesti Atomic Fire Recordsin kautta ja Kaaoszinen ensimmäiset ajatukset albumista voit käydä lukemassa täällä.

Albumi on äänitetty Sweetspot Studioilla Halmstadissa Ruotsissa. Albumin ovat miksanneet Bengtsson ja Staffan Karlsson ja masteroinut moninkertainen Grammy-voittaja Vlado Meller (Metallica, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down). Kansitaiteesta vastaa jälleen taiteilja Luminokaya.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Albumin nimi, Immutable (muuttumaton) osuu täydellisesti siihen missä olemme yhtyeenä tällä hetkellä. Olemme vanhempia nyt, useimmat meistä viisissäkymmenissä, ja olemme varmoja omasta identiteetistämme bändinä. Vaikkakin olemme olleet kokeellisia koko uramme ajan, ajattelen samalla, että olemme täysin samanlaisia kuin aloittaessamme. Tapa, jolla lähestymme asioita ja musiikin tekemistä, miksi teemme uusia albumeja ja miksi kuulostamme siltä miltä kuulostamme, on muuttumatonta. Ihmisyys on muuttumatonta myös. Teemme samoja virheitä uudestaan ja uudestaan. Emme muutu.”

– Mårten Hagström

Yli 30-vuotias Meshuggah on yksi kekseliäimmistä ja luovimmista metalliyhtyeistä hevimusiikin saralla. Uutta musiikkia on luvassa pian singlejulkaisun myötä. ”Immutable”-albumin ennakkomyynti starttaa tänään 28. tammikuuta. Yhtye on nyt julkaissut tulevalta albumiltaan ensimmäisenä virallisena singlenä kappaleen nimeltä ”The Abysmal Eye” ja voit kuunnella sen tästä: