Metal Blade Recordsin omistajalta Brian Slagelilta luvassa uusi kirja Swing Of The Blade toukokuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.3.2023

Maailman suurimpiin metallimusiikkia julkaiseviin itsenäisiin levy-yhtiöihin lukeutuvan Metal Blade Recordsin omistajalta Brian Slagelilta on luvassa kirja toukokuussa. Kirja on saanut nimekseen Swing Of The Blade: More Stories From Metal Blade Records ja se tullaan julkaisemaan toukokuun 9. päivä. Kirja on jatkoa vuonna 2017 julkaistulle For The Sake Of Heaviness ja se tulee olemaan osittain elämäkerta ja osittain kertomaan erilaisia tarinoita musiikkibisneksestä.

Slagel kertoo tulevassa kirjassaan suosikkimuistojaan ikonisista muusikoista ja tapahtumista ja syventyy entistä tarkemmin pitkiin suhteisiinsa mm. ​​Metallicaan, Armoured Saintiin, King Diamondiin sekä lukuisiin muihin yhtyeisiin. Swing Of The Blade -kirjassa kerrotaan tarinoita Slagelin nöyrällä mutta arvovaltaisella äänellä. Hänen näkemyksensä viimeisten 40 vuoden ajalta – studiosta, lavan sivustalta sekä kokoushuoneesta – tarjoaa ennennäkemättömän katsauksen musiikkiin, liiketoimintaan ja intohimoon, joka on tehnyt sekä Slagelista että Metal Bladesta yhden metallimusiikin suurimmista levy-yhtiöistä.

Metal Blade Records julkaisee lähiviikkoina oman eksklusiivisen ennakkotilauspaketin, joka sisältää kirjanmerkin, merkin, 40-vuotisjuhlamerkin ja signeeratun kirjakilven niin kauan kuin tavaraa riittää.

Metal Blade perustettiin Slagelin jatkuvaan pyrkimykseen löytää mahtavia bändejä ja tuoda heidän musiikkiaan mahdollisimman monelle ihmiselle. Vuodesta 1982 lähtien Metal Blade on tuonut voimakasta, innovatiivista ja usein genren määrittävää musiikkia aalto toisensa jälkeen alati nälkäisille metallimassoille. Slagel on nähnyt Metal Bladen rakentavan upean ja monipuolisen katalogin, selviytyneen erilaisista myrskyistä levymyynnin laskun aikakaudella.