Metal Church – XI

Uransa aikana jo muutamaankin otteeseen hajonnut Metal Church tarjoilee nyt faneilleen uuden albumin. ”XI” on, kuten nimestäkin voi päätellä, yhtyeen yhdestoista studioalbumi. Laulajan tontilta löytyy herra nimeltään Mike Howe, jota on viimeksi kuultu yhtyeen viidennellä albumilla ”Hanging In The Balance” vuonna 1993.

Uutuusalbumin potkaisee käyntiin ”Reset”-niminen kappale. Tämä on täysin tunnistettavaa Metal Church -soundia, joka kuulosta kyllä hyvältä. Kitarariffit tuovat hieman mieleen 80-luvun alkupään Iron Maidenin, mutta sitähän voidaan heavy-kappaleessa pitää vain hyvänä asiana. ”Killing Your Time” on vahva jatko, se jyrää eteenpäin mukavan riffitulituksen voimin. Vokalisti Mike Howe tuntuu olevan hyvässä iskussa, eikä mies paljon pidättele. Hänen tulkintansa ansiosta tästä kappaleesta tulee hieman mieleen Overkill.

No Tomorrow” ja ”Signal Path” edustavat perinteistä heavy metalia puhtaimmillaan. Ne ovatkin varsin pirteitä esityksiä genressään. Nykyään tuntuu liian usein, että kaikki perinteistä heavyä soittavat yhtyeet ihannoivat 80-luvun b-sarjan yhtyeitä ja siitä johtuen kuulostavat itse joltain ö-luokan yhtyeiltä. Käsittämättömän suosittuja nämä kuitenkin tuntuvat jostain syystä olevan. Onneksi Metal Churchin kohdalla ei tarvitse puhua mistään b-sarjalaisista, kyllä yhtye sen verran mallikkaasti heavynsä soittaa.

Vaikka ”XI” onkin kaikin puolin hyvä ja pätevä levy, on se ehkä hitusen liian pitkä. 11 kappaletta ja aika tarkalleen 60 minuuttia on vähän liikaa. Toki albumin pituuteen vaikuttaa myös se, että kappaleiden keskipituus on sen viisi minuuttia. Tylsäksi albumin kuuntelu ei kuitenkaan käy, mutta ehkäpä polkee hetkittäin paikallaan.

”XI” ei albumina yllä aivan yhtyeen kärkipäähän, eikä siitä varmastikaan tule ”The Dark”-albumin kaltaista klassikkoa, mutta suosittelen kyllä ehdottomasti jokaisen hevarin ottamaan tämän albumin haltuunsa. Vanhoilla tekijöillä näyttä heavy-musiikin saralla olevan paljon enemmän annettavaa kuin uusilla.

7/10

Kappalelista:

1.Reset
2.Killing Your Time
3.No Tomorrow
4.Signal Path
5.Sky Falls In
6.Needle & Suture
7.Shadow
8.Blow Your Mind
9.Soul Eating Machine
10.It Waits
11.Suffer Fools

http://www.metalchurchofficial.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua