Metallihelvetti ottaa kantaa Turku Saatanalle V -bändien peruutuksiin

Kirjoittanut Teemu Esko - 26.1.2017

Uutisoimme äskettäin  Turku Saatanalle V -tapahtuman joutuneen perumaan esiintyjiensä keikkoja keikkapaikkansa Gongin toimesta. Yhtyeet nimeltä Naer Mataron ja Sielunvihollinen ovat joutuneet perumaan esiintymisensä poliittisista syistä. Tapahtuman järjestäjä Metallihelvetti on nyt julkaissut asiasta oman tiedotteensa, jossa toteaa, että uhkaviesteissä esille nousseet syytteet fasismista ja rasismista sekä aatteiden levittämisestä tapahtumassa eivät pidä paikkaansa, mutta kertoo kuitenkin noudattavansa ohjeistusta välttääkseen taloudellisia riskejä. Voit lukea tiedotteen tästä:

Metallihelvetin tiedote 26.1.

Kreikkalaisen Naer Mataron -yhtyeen jäsenen Kaiadasin osallisuus äärioikeistopuolue Golden Dawniin on nyt johtanut siihen, että bändin esiintyminen Turku Saatanalle V -tapahtumassa 3.2. halutaan peruuttaa Gongin omistajatahon puolelta. Gongille ja muille yhteistyökumppaneillemme suunnattujen boikottiuhkia sisältävien viestien sisältönä on ollut mm. huoli siitä, että tällaiset black metal -konsertit toimisivat väylinä äärioikeiston jäsenvärväykseen. Tai että Gong toimisi tapaamispaikkana Kaiadaksen poliittisesta toiminnasta kiinnostuneille uusnatseille. Nämä ovat vääriä väitteitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaiadas ei soita bändissä livenä ollenkaan.

Naer Mataronilta:
”Firstly the club has wrong info as Kaiadas dont play live , so he will not come in Finland.
so you can tell the club that he will not be in the live show.
check the live in Blast fest. and Ragnard fest. ect that he is not playing with them. so the venue will not have a problem

line up is
Marek Golas guitars/vox from mighty Lost Souls
Jonatha Garofoli ex drummer from mighty Melechesh
Christopoulos Dimitrios Bass/vox
Schoinas Sotirios guitars from mighty Crucifiction/Goat Vomit”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Keikkapätkä edellisvuoden Blastfestiltä:
https://www.youtube.com/watch?v=BvaP89Y9Odc

Naer Mataronilla bändinä ei ole mitään tekemistä mainittujen ääriaatteiden kanssa. Naer Mataron on black metal -yhtye, jonka sanoitukselliset teemat ovat mm. Metal Archivesin mukaan ”Satanism, Anti-Christianity, Blasphemy, Occultism, Paganism”.

Toisen bändin, Sielunvihollisen, joka on herättänyt närää boikotilla uhkaavissa viesteissä, on väitetty olevan räikeän rasistinen. Syytös perustuu ilmeisesti osaan yhtyeen sanoituksista, joissa mm. kehotetaan nousemaan sotaan islamia vastaan. Samalla lailla kuin joissain muissa kappaleissaan bändi kehottaa – ja tuhannet bändit ennen heitä – nousemaan kristinuskoa vastaan. Emme lyö yhtäläisyysmerkkejä minkään maailmanuskonnon halventamisen ja rasismin välille. On eri asia arvostella ihmisryhmän edustamaa aatetta kuin itse ihmisryhmää.

Black metal -genre perustuu jo lähtökohdiltaan valtakulttuurin ja -koneiston kyseenalaistamiseen ja vastustamiseen. Tähän kuuluu näkyvästi myös uskontojen vastustaminen. Tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta temaattisessa sekä esteettisessä mielessä, sanoitusten sekä visuaalisten elementtien kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Metallihelvetti järjestää vuosittain useita raskaaseen metallimusiikkiin keskittyviä tapahtumia – ei kasvualustoja poliittiselle tai aatteelliselle liikehdinnälle. Emme tue mitään poliittista tai ideologista suuntausta.
Näemme selkeän eron bändien tuotannon ja live-esiintymisten sekä bändien jäsenten mahdollisten henkilökohtaisten aatteiden ja mielipiteiden välillä. Ääriasetuksiin viritettynä niitä ei tule sotkea keskenään tapahtumissamme.
Luonnollisesti Metallihelvetin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki täysikäiset ihmiset. Mikäli kuitenkin koet tapahtumat liian rajuiksi voit harrastaa esimerkiksi vedonlyöntiä riskittömästi nappaamalla Bethard bonus 2020 kautta itsellesi vähän pelirahaa Bethardin sivustolla.

Edellämainituista asioista huolimatta Naer Mataronia ja Sielunvihollista Gongin omistajataho ei halua yhtyeitä tapahtumaamme esiintymään. Tapahtumassa on meillä taloudellisesti aivan liian paljon jo kiinni, joten kätemme ovat täysin sidotut. Korvaavat esiintyjät ilmoitetaan pian.

– Metallihelvettiläiset

Gongin tiedotteen aiheesta voit lukea tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy