MindMirror / Liquid Society – Fifteen Years / Escape

Nyt arvostelussa on harvinaista herkkua, eli Split-sinkku! Bändeinä melodista metallia soittava MindMirror ja naispuolisen vokalistin vetämä Liquid Society.

”Fifteen Years / Escape” sisältää yhden biisin kummaltakin bändiltä, ja sinkun avaa MindMirror ”Fifteen Years” -biisillään. Seinäjoelta ponnistava MindMirror yhdistelee musiikissaan perinteistä heavy metallia ja nykypäivän melodista metallia. Jämäkän äänisellä vokalistilla varustettu bändi on saanut nauhalle varsin tiukkoja riffejä ja tarttuvan kertosäkeen. Bändin ulosanti muistuttaa paljon Human Templen tuotantoa ja siinä on sopivassa suhteessa uutta että vanhaa. Kappale on hyvinkin perinteisesti kasattu ja mitään isompia yllätyksiä ei tule, mutta ei isompia ongelmiakaan.

Toisena tuleva Liquid Society on myöskin Seinäjoelta ja melodinen metalli on bändin tyylisuuntana. Pääosissa on vokalistin kaunis ääni, tarttuvat kitaramelodiat ja taustalla tunnelmaa tuovat syntikat. Väliosassa kuullaan myös karvaampaa ulosantia, joka sopii hyvin biisiin. Bändin ulosanti ei ole välttämättä ihan omaperäisintä, mutta varsin laadukkaasti tehtyä kaikin puolin.

Splitti on tuotannollisesti hyvän kuuloinen ja bändien biisit ovat soundillisesti samantyylisiä. Kappaleet sopivat muutenkin hyvin yhteen ja tukevat toisiaan. Splitille olisi kyllä mahtunut vaikka kaksi biisiä kummaltakin bändiltä, mutta aina ei saa mitä haluaa. Molemmilla bändeillä on myös vähän ”mennään varman päälle”-tyyli musiikkinsa kanssa, mutta uskon että molemmille löytyy kuuntelijakuntaa.

7/10

Kappalelista:

01. Fifteen Years
02. Escape

http://www.myspace.com/mindmirrorfinland
http://www.myspace.com/liquidsociety

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua