Monipuolinen kokonaisuus, jonka jaksaa kuunnella läpi useammankin kerran peräkkäin – Arviossa Bleed From Withinin uusi albumi ”Shrine”

Kirjoittanut Jere Hippeläinen - 25.5.2022

Skotlantilainen metalcore-yhtye Bleed From Within julkaisee uuden albuminsa ”Shrine” kesäkuun alussa. Viimeisimmän albumin julkaisusta on vain kaksi vuotta, mutta yhtye on työskennellyt ahkerasti ja nyt luvassa on hyvin Bleed From Withinin kuuloinen paketti metalcorea muutamalla lisäherkulla.

Albumi lähtee vahvasti käyntiin kappaleella ”I Am Damnation”. Albumin alusta asti mennään vauhdilla eteenpäin ja päästään nauttimaan hyvästä metallista. Toinen kappale ”Sovereign” on tyyliltään samaa laatua, kuin ”I Am Damnation” ja jatkaa ensimmäisen kappaleen energisyyttä. Kahden ensimmäisen kappaleen jälkeen tuleva ”Levitate” hämää hieman alun rauhallisuudellaan, mutta räjähtää kuitenkin noin puolen minuutin jälkeen vauhdikkaaseen rummutukseen.

Ensimmäisen hieman eroavan kokonaisuuden albumille tuo kappale ”Flesh And Stone”. Synkemmän kuuloinen ja melodisia elementtejä tehokkaaseen rummutukseen yhdistelevä kappale eroaa aikaisemmista albumin kappaleista hyvällä tavalla. Toinen muista eroava lisä albumille on minuutin mittainen välisoitto ”Skye”, joka toimii intro-osuutena kappaleelle ”Stand Down”. Melkein täysin instrumentaali ja rauhallinen kappale saa ”Stand Down” kappaleen aloituksen kuulostamaan räjähtävän energiseltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suurempia erikoisuuksia ei albumilta enempää löydy ja loput kappaleet ovat suurelta osin albumin alkupuolen kappaleiden tyylisiä. Kovaa hakkaavista rummuista ja menevistä kitarariffeistä saa nauttia albumin läpi aika lailla jokaisen kappaleen aikana. Päätöskappale ”Paradise” eroaa hieman muista kappaleista lisäämällä mukaan pianon. ”Shrine” on albumina alusta loppuun asti toimiva kokonaisuus. Bleed From Within on tehnyt itsensä kuuloisen ja monipuolisen kokonaisuuden, jonka jaksaa kuunnella läpi useammankin kerran peräkkäin.

Kappalelista:

 1. I Am Damnation
 2. Sovereign
 3. Levitate
 4. Flesh And Stone
 5. Invisible Enemy
 6. Skye
 7. Stand Down
 8. Death Defined
 9. Shapeshifter
 10. Temple Of Lunacy
 11. Killing Time
 12. Paradise

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat