Monuments kieltäytyi myymästä oheistuotteitaan Kreikan konsertin yhteydessä keikkapaikkojen vaatimien osinkojen takia

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.3.2023

”Merch-cutting” tarkoittaa osinkoa, jonka keikkapaikat ottavat bändien harjoittamasta oheistuotemyynnistä. Kyseinen käytäntö on puhuttanut viime aikoina musiikkipiireissä.  Tovi sitten esimerkiksi Dark Funeralin Lord Ahriman avautui aiheesta julkisesti. Myös Architectin rumpali otti asian puheeksi Twitter-tilillään.

Monuments jakoi somessa hetki sitten esimerkin, kuinka Italialaisella konserttipaikalla yhtye menetti ison osan myynnistään. Nyt yhtye on hiljattaisella Kreikan konsertillaan päättänyt olla myymättä paitojaan, ja ohjaa fanejaan sen sijaan verkkokauppaan ostamaan oheistuotteitaan.

”Pidämme yllä korkeaa laatutasoa tuotteillamme ja haluamme antaa ne teille reiluun hintaan – mitä emme yksinkertaisesti voi tehdä, kun keikkapaikat ottavat osionkoja. Faniemme ei pitäisi joutua maksamaan keikkapaikkojen välistävetoja, mutta meidän ei myöskään ole järkevää menettää rahaa. Jos haluatte jatkaa toimintamme tukemista, niin käykää nettisivuillamme ja hankkikaa tavaraa tai kitaratabeja paljon reilumpaan hintaan. Kiitämme teitä ymmärryksestänne”, yhtye kirjoittaa.