Monuments-laulaja Andy Cizek avautui bänditoiminnan hankaluudesta vuonna 2023: ”Olen työskennellyt koko elämäni tämän eteen, ja tunnen itseni vain häpeälliseksi, hajonneeksi ja turhaksi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.1.2023

2020-luku ei ole käynnistynyt erityisen hienosti. Pandemia, sota ja inflaatio ovat tehneet elämästä epävarmaa, ja muusikot ovat yksi kärsivä ryhmä muiden joukossa. Muusikoiden toimintaa ovat varjostaneet vuonna 2020 keikkakiellot, jotka veivät tulot lukuisilta tapahtuma-alan työntekijöiltä, sekä nyt taantuman tuomat taloudelliset vaikeudet ja hintojen nousu.

Esimerkiksi ahkera keikkailija Devin Townsend kertoi julkisesti hetki sitten, miten pandemian jälkeen mahdollisuus elää keikoilla on muuttunut lähes mahdottomaksi.

Nyt progressiivista metallia esittävän Monumentsin laulaja Andy Cizek on avautunut sosiaalisessa mediassa musiikkialan hankaluuksista.

”Bändissä oleminen tuntuu nykyään aika typerältä. kulttuuri on noloa eikä mikään siinä ole enää siistiä. En tienaa juuri mitään, ja puolet vanhoista sankareistani ovat osoittautuneet häpäistyiki pervoiksi. Olen työskennellyt koko elämäni tämän eteen, ja tunnen itseni vain häpeälliseksi, hajonneeksi ja turhaksi. Pystyn hädin tuskin pitämään kiinni”, Cizek kirjoittaa ja jatkaa:

”Pärjään kyllä. Arvostan silti kaikkia, jotka tukevat. Jatkan musiikin tekemistä. Se on mitä on.”