Lordi Ice Hall Helsinki 13.12.2019

Mr. Lordi avaa Amenin lähdön syitä: ”Pyysin Amenia jättämään bändin helmikuun lopussa”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.5.2022

Kerroimme sivustollamme hetki sitten, että kotimaisen hirviöyhtye Lordin perustajajäsen ja pitkäaikainen kitaristi Jussi ”Amen” Sydänmaa jätti yhtyeen. Sydänmaa tiedotti lähdöstään omassa sosiaalisessa mediassaan paljastamatta syytä.

Nyt yhtyeen johtohahmo Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu paljastaa bändin sosiaalisessa mediassa Amenin lähdön syyt:

”Pyysin Amenia jättämään bändin helmikuun lopussa 25 vuoden palveluksen jälkeen Lordissa. Lopullisen päätöksen tein minä, mutta en yksin minä. Se oli bändin yhteinen tunne, ja me kaikki seisomme sen takana. Aiheesta on keskusteltu useita kertoja viime vuosien aikana, tarkalleen ottaen melkein koko vuosikymmenen ajan, ja muutama läheltä piti -tilanne on ollut jo aiemmin”, tiedote alkaa, ja jatkuu:

”Syynä tähän lopulliseen päätökseen on se, että henkinen paine kasvoi liian suureksi kaikille. Olemme ajautuneet liian kauas toisistamme, jotta asioita voisi enää korjata. Olemme yrittäneet paikata asioita moneen kertaan, mutta asiat eivät ole koskaan todella muuttuneet ennalleen. Amen ei selvästikään ollut onnellinen ollessaan bändissä. Emmekä minä henkilökohtaisesti ja muut bändin jäsenet olleet onnellisia ollessamme enää samassa bändissä hänen kanssaan. Olemme kasvaneet erilleen ihmisinä ja kasvaneet erilleen musiikillisesti. Vanhat erimielisyydet ja esteet ovat toisille raskaampia kantaa, koska olemme kaikki erilaisia tavoiltamme – miten selviämme, käsittelemme asioita ja parannamme haavojamme.”

”Yleinen ilmapiiri Amenin ja meidän muiden välillä on ollut pahimmillaan melko myrkyllinen, eikä meillä ollut enää uusia työkaluja yrittää korjata sitä. Kukaan ei voi syyttää tästä ketään, ja samalla me kaikki olemme syyllisiä siihen, että emme ole onnistuneet tekemään tästä taas parempaa.”

Kirjoituksen lopussa Mr. Lordi kuitenkin täsmentää, että mukaan on mahtunut myös paljon hyvää, ja että hän on kiitollinen Sydänmaan osallisuudesta yhtyeen tarinaan.

”Tästä huolimatta kaikki ei ole ollut pelkästään huonoa. Ei ollenkaan. Päinvastoin. Henkilökohtaisesti Amen tulee aina olemaan aseveljeni, uskollinen kumppanini ja rakas ystäväni. Vuosien mittaan on vain käynyt selväksi, etten voi enkä halua enää olla samassa bändissä hänen kanssaan. Se ei muuta tunteitani häntä kohtaan, sillä olen tuntenut hänet hyvin 25 vuotta. Se ei tarkoita sitä, ettenkö kunnioittaisi suuresti hänen panostaan ja työtään Lordissa. Rakastan häntä kovasti ja tulen aina pitämään häntä todellisena läheisenä ystävänä. Siksi keskustelu, jonka jouduin käymään hänen kanssaan, oli ehdottomasti vaikein, jonka olen koskaan käynyt kenenkään bändin jäsenen kanssa.”