My Favourite Nemesis – MFN

Kirjoittanut Janne Partanen - 23.8.2015

my favourite nemesis - MFNPorvoolaista metalcorelta haiskahtavaa pauketta olisi tarjolla, kun My Favourite Nemesiksen ”MFN”-nimeä kantava toinen demo tulee arvosteluun. Kolme kappaletta sisältävä teos ei suuremmin pyytele anteeksi, vaan paahto alkaa heti ensitahdista.

My Favourite Nemesis -bändillä tuntuvat olevan metalcoren genremääritelmät selkeästi hallussa, vaikka ihan pahimmat kliseet on saatu ohitettua. Kitarat jyräävät tarttuvia riffejä, ja keskitempoisiin kappaleisiin on saatu kivasti asennetta mukaan. Bändi erottuu sinänsä massasta vokalistin raaemman ilmaisun takia. Tuotannossa olisi parantamisen varaa. Rummut naksuvat todella muovisen kuuloisesti, ja kappaleissa tulevat kohdat, joissa vain rummut soivat, eivät auta asiaa. Vaikka vokaalit ovat paras osa bändissä, on niissäkin ongelmansa. Useampaan eri tyyliin vedetyn laulun voimakkuudet heittelevät hiukan, ja niistä kuulee suhteellisen selkeästi, mistä leikkauskohdat löytyvät. Sävellyksinä kappaleista ei pahemmin omaperäisyyttä löydä, vaikkakaan kappaleet eivät ole ihan heikoimmasta päästä.

”MFN” on vasta bändin toinen demo, joten lastentauteja oli odotettavissakin. Lisäpanostusta ja rohkeutta sävellystyöhön, niin hyvä tulee. Soundeihin pientä viilailua, niin kyllä nämä demolla menevät, mutta isompaa julkaisua miettiessä kannattaa panostaa oikeaan studioon. Hei, isot plussat siitä, että demon mukana tulivat kappaleiden sanoitukset!

5/10

Kappalelista:
01. Unsaved
02. Cracks In The Wall
03. King Reaper

Bändi Facebookissa

Kirjoittanut: Janne Partanen