Myös ZZ Top myi levytystuotantonsa: hintaa muodostui 50 miljoonaa dollaria

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.12.2021

Viime aikoina yhä useampi pitkän linjan muusikko ja yhtye on alkanut myydä tuotantoaan suurilla summilla isoille yhtiöille. Tänä vuonna on uutisoitu esimerkiksi laulaja-lauluntekijöiden Bob Dylanin ja Neil Youngin myyneen omat tuotantonsa huikeilla hinnoilla, ja hetki sitten Mötley Crüe myi oman tuotantonsa BMG:lle 150 miljoonalla dollarilla. Bruce Springsteen puolestaan sai 500 miljoonaa dollaria omasta tuotannostaan.

Nyt myös legendaarinen rock and roll -yhtye ZZ Top on hypännyt kelkkaan, ja myi oman levytystuotantonsa BMG:lle ja sijoitusyhtiö KKR:lle. Varietyn tietojen mukaan kauppojen hinnaksi tuli 50 miljoonaa dollaria, joka tuntuu verrattain pieneltä summalta yhtyeen hitteihin verrattuna, ja muiden hiljattaisten kauppojen summiin verrattuna.

”Tämä sopimus on osoitus ZZ Topin menestyksestä, pysyvyydestä ja jatkuvasta musiikillisesta merkityksestä, mutta myös kumppanuutemme voimasta KKR:n kanssa. Tämä sopimus edistää visiotamme tarjota artisteille ja lauluntekijöille taloudellisen ulospääsyn lisäksi myös väline, joka on sitoutunut kunnioittamaan ja vaalimaan heidän taiteellisuuttaan”, BMG:n toimitusjohtaja Hartwig Masuch kommentoi kauppoja.