Neil Young kiittää tukijoitaan poistettuaan musiikkinsa Spotifysta: ”teimme sen, mitä meidän piti tehdä.”

Kirjoittanut Satu Haiko - 27.1.2022

Julkaisimme aiemmin tällä viikolla uutisen, jossa kerroimme Neil Youngin vaatineen suoratoistopalvelu Spotifyn poistavan hänen tuotantonsa alustaltaan. Syyksi hän kertoi, ettei halunnut jakaa samaa tilaa pandemiasta väärää tietoa levittävien kanssa. Tällä hän viittasi Joe Roganiin, joka on tuonut alustalla esiin rokotekriittisiä näkemyksiään suositussa podcastissaan “The Joe Rogan Experience”.

Tämän jälkeen Spotify poisti muusikon katalogin palvelustaan, heidän edustajansa ilmoittaen yrityksen ‘haluavan koko maailman musiikin ja äänisisällön olevan saatavilla Spotifyn käyttäjille’.

Young  kirjoitti verkkosivuilleen kiitoksensa kataloginsa nykyisille yhteisomistajille Spotifyn poistettua musiikkinsa alustaltaan: 

”Haluan kiittää kumppaneitani, että he seisoivat kanssani. Sopimukseni Merck Mercuriadisin ja Hipgnosisin kanssa alkoi 1.1.2021. Hipgnosis-yhtiöllä on nyt osa julkaisustani, ja olen erittäin iloinen heidän tuestaan. Haluan henkilökohtaisesti kiittää Merckia ja Hipgnosisia, että he seisoivat kanssani. 60 prosentin maailmanlaajuisten suoratoistotulojen menettäminen poistumalla Spotifysta on erittäin iso asia, kallis toimenpide, mutta rehellisyytemme ja uskomuksemme vuoksi sen arvoinen.”

Hän kiitti erikseen tuesta myös levy-yhtiötään Warner Brothersin Reprise Recordsia ja lisäsi:  

”Vääränlaista tietoa koronasta ei voida hyväksyä. Toivon vilpittömästi, että muut artistit voivat tehdä saman liikkeen, mutta en todellakaan voi odottaa sen tapahtuvan. Tein tämän, koska minulla ei ollut valinnanvaraa sydämessäni. Se on, kuka olen. En sensuroi ketään. Puhun oman totuudeni. Tunnen Daniel Ekin, joka omistaa Spotifyn, yksityisyrityksen. Pidän Danielista. Toivon, ettei hän olisi tehnyt niitä toimia, jotka hän teki, koska se esti musiikkini jakamisen hänen Spotify-alustallaan. Se esti meitä työskentelemästä yhdessä musiikin levittämiseksi. Mutta olemme silti ystäviä.”

 ”Upeat kumppanini Warner ja Hipgnosis seisovat kanssani auttaen pysäyttämään Spotifysta tulevan väärän tiedon. Kiitos paljon teille kaikille. Teimme sen, mitä meidän piti tehdä.”

Aiheesta kirjoitti aikaisemmin myös musiikin verkkojulkaisu Ultimate Classic Rock.

Luetuimmat

Uusimmat