Neil Young pyytää Spotifyn työntekijöitä jättämään suoratoistojätin: ”Daniel Ekin ainoat tavoitteet koskevat numeroita – eivät taidetta tai luovuutta”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.2.2022

Suoratoistopalvelujätti Spotify on ollut jo pitkään kritiikin kohteena sen maksaessa artisteille ja yhtyeille vain pieniä murusia striimauksista. Toimitusjohtaja Daniel Ek on kerännyt kritiikkiä myös kommenteillaan siitä, kuinka bändit eivät voi odottaa elävänsä enää vanhalla mallilla, jossa levyjä julkaistiin muutaman vuoden välein.

Viimeisin keskustelu pyörii suositun The Joe Rogan Experience -podcastin ympärillä, kun veteraanimuusikko Neil Young poisti tuotantonsa Spotifysta suoratoistopalvelun salliessa Roganin podcastin levittää ”rokotevastaisia valheita” alustallaan. Keskustelua ovat herättäneet myös palvelun päivittyneet säännöt, joissa muun muassa ”seksuaalisesti värittynyt sisältö” ja ”huumeiden myyntiin kannustava sisältö” on kiellettyä tulevaisuudessa.

Nyt musiikkinsa Spotifysta poistanut Neil Young on julkaissut avoimen kirjeen, jossa hän vetoaa Spotifyn työntekijöihin. Young toivoo, että Spotifyn työntekijät tajuavat erota, ”ennen kuin paikka syö heidän sielunsa”.

Young kirjoittaa seuraavaa:

”Maailman muusikoille ja luovan työn tekijöille sanon tämän: Teidän täytyy löytää parempi paikka taiteenne kodiksi. Spotifyn työntekijöille sanon, että Daniel Ek on suuri ongelmanne – ei Joe Rogan. Ek vetää naruista. Lähde pois sieltä ennen kuin se syö sielusi. Daniel Ekin ainoat tavoitteet koskevat numeroita – eivät taidetta tai luovuutta. Huomatkaa, että Ek ei koskaan mainitse lääketieteen ammattilaisia, jotka aloittivat tämän keskustelun. Vilkaiskaa Ekin lausuntoja vielä viimeistä kertaa. Olkaa sitten vapaita ja kulkekaa hyvällä tiellä.”

Luetuimmat

Uusimmat