Nervecell – Psychogenocide

Dubain ensimmäinen metallibändi? on todellakin Dubain ensimmäinen levyttävä metallibändi ja jätkät soittavat vielä death metallia. Hämmentynyt arvostelija laittaa levyn soittimeen ja jää odottamaan pelonsekaisin tuntemuksin mitä tulevan pitää. Lähi-Idän perinteitä kunniottavan intron jälkeen pelko katoaa pois. Nervecell soittaa nimittäin todella laadukasta death metallia.

“Psychogenocide” on bändin uran toinen pitkäsoitto ja uran alkuun mahtuu useita pienempiä julkaisuja. Harmittavasti aikaisempia tuotoksia vaivasi heikko tuotanto ja tietty tyylin hakeminen. Onneksi vaikeudet ovat takana ja Lähi-Idän pojat ovat saaneet kaiken irti biiseistään. Musiikkisuuntana on todellakin death metal ja taidokkaasti soitettu sellainen. Vokalisti Rajeh ”James” Khazaal korisee miehekkäästi basson varressa ja muu miehistö soittaa tiukasti mukana. Bändissä on ollut paljon miehistön vaihdoksia ja pysyvää rumpalia ei ole löytynyt millään. Uusimmalla “Psychogenocide” levyllä rummut soittaa Aborted -yhtyeestä tuttu rumpali David Haley ja keikkarumpali vaihtuu tilanteen mukaan.

“Psychogenocide” sisältää intron kanssa kymmenen raitaa ja yhteiskesto on noin 45 minuuttia. Mukaan on laitettu myös yksi instrumentaali. Biisit ovat kitarapainotteisia ja sooloja on ripoteltu biiseihin sopivasti. Musiikilliset esikuvat on selkeästi vanhoissa Amerikkalaisissa bändeissä,kuten Deicide, Suffocation ja Cannibal Corpse. Vaikutteet ovat selvät, mutta onneksi kappaleissa on myös paljon omaa näkemystä ja tyyliä. Levy on hyvin tasainen ja jopa useamman kuuntelukerran jälkeen on vaikeaa valita suosikkeja biisien joukosta. Maininnan arvoinen on toisena biisinä tuleva ”All Eyes On Them” sekä viidentenä tuleva levyn nimikkoraita “Psychogenocide”. Molemmat sisältävät taidokasta kitarointia ja mieleenpainuvia kohtia. Molemmissa biiseissä on myös reippaasti omaperäisyyttä ja Nervecellin kotiseudulta tuttuja melodioita. Lähi-Itä viittaukset tulevat biiseissä hyvin luontevasti koko levyn ajan, joten kuuntelijalle ei tule kulttuurishokkia. Levyn seitsemäs raita on myös varsin omaperäinen, sillä ”Shunq (To The Despaired…King Of Darkness)” nimeä kantava biisi on laulettu osaksi arabiaksi ja osaksi englanniksi. Kappaleessa vierailee Nilestä tuttu Karl Sanders, joka hoitaa biisin englanninkieliset osuudet.

“Psychogenocide” on mielestäni todella hyvä levy ja se tulee soimaan soittimessani vielä useita kertoja. Nervecell on onnistunut tekemään todella laadukkaan death metal levyn ja suosittelenkin sitä kaikille kuolometallista pitäville.

9/10

Kappalelista:

01. Anemic Assurgency
02. Upon An Epidemic Scheme
03. All Eyes On Them
04. Amok Doctrine
05. Psychogenocide
06. Imprint
‎07. ‫شنق‬ ˆ Shunq (To The Despaired King Of Darkness)
08. The Taste Of Betrayal
09. Driven By Nescience
10. Nation’s Plague


www.myspace.com/nervecell

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua