Neuraxis – Asylon

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.12.2010

Vuoden viimeisenä arvostelun kohteena on Montrealista kajahtava, kunnioitettavaan 16 vuoden ikään päässyt teknistä death metalia soittava Neuraxis ja vuorossa on helmikuun 15. päivä päivänvalon näkevä kuudes albumi ”Asylon”.

Vuosien varrella yhtyeessä on ollut jos jonkinlaista jäsenvaihtelua ja vuonna 2009 erosi viimeinenkin perustajajäsen basisti Yan Thiel. Musiikki sen sijaan on pysynyt pääpiirteissään lähes samana viimeisen vuosikymmenen ajan, tekijöiden vaihtumisesta huolimatta ja samalla meiningillä mennään edelleen. Ikää sekä kokemusta on karttunut jo sen verran paljon, että on turha edes epäillä yhtyeen teknistä suorittamista. Mutta meneekö Neuraxiksen teknisyys jo ylisuorittamisen puolelle kaikkien rumpukikkailujen, melodioiden, tahtilaji ja kappaleiden osien vaihtelun kanssa? Noh, sen päättäköön kuulija itse, mutta albumin kuunteluun tarvitaan rautaista keskittymiskykyä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Asylonin” suurimmat puutteet/moitteet ovat yksitoikkoinen vokalisointi, överiksi tuotetut soundit sekä nykyään liian monen muunkin kovan luokan yhtyeen musiikissa oleva yleinen puuduttavuus joka iskee jo ennen puoleen väliin pääsemistä. On sillä silti omat huippuhetkensäkin joita löytää sieltä täältä keskeltä albumia (vaikka sitä ei tämän ryöpytyksen jälkeen uskoisikaan). Erityisesti nostan jalustalle Cryptopsymäisen päätösraidan ”Left To Devour”, jonka melodioissa on myös hieman vivahteita black metalinkin suuntaan. Jos albumilla olisi enemmän samankaltaisia herkkuja niin sen arvo nousisi huimasti heti kättelyssä.

Ei tästä ikinä hittiä tule, eikä vanhasta konkarista kuten Neuraxis voi enää sanoa ”ensi kerralla onnistaa”, mutta silti sitä voi aina toivoa. Yhtyeellä on varmasti oma kuulijakuntansa ja tässä on heille jälleen kerran tarjolla sitä tuttua ja turvallista räimettä uusilla lisämausteilla.

7/10

Kappalelista:
01. Reptile
02. Asylum
03. Savior And Destroyer
04. By The Flesh
05. Sinister
06. Trauma
07. Resilience
08. Purity
09. V
10. Left To Devour

http://www.myspace.com/neuraxis

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen