New Yorkin osavaltio avaa konserttisalit ja keikkapaikat 33% kapasiteetilla

Kirjoittanut Joonas Arppe - 4.3.2021

Julkaisimme eilen sivustollamme uutisen, jossa kerroimme Texasin ja Mississippin osavaltioiden poistaneen kaikki maskien käyttöä, sosiaalisen etäisyyden pitämistä ja kokoontumisrajoituksia koskevat mandaattinsa käytöstä.

Myös New Yorkin osavaltion rajojen sisällä saa toukokuun 2. päivästä lähtien järjestää keikkoja. Konserttisalit ja keikkapaikat avautuvat yleisölle 33% kapasiteetilla; kokoontumisrajoitusten kattona on 100 henkilöä sisätiloissa ja 200 ulkona.

The New York Times kertoo, että rajaa nostettaisiin 150 henkilöön sisällä ja jopa 500 henkilöön ulkona, mikäli tapahtumaan osallistuvat esittävät negatiivisen koronatestituloksen.

Osavaltion asettamien linjausten yhä vaatiessa tarkkaa sosiaalista etäisyydenottoa ja maskien käyttöä, jää nähtäväksi onko toiminta pienemmillä klubeilla tapahtumajärjestäjille taloudellisesti tarpeeksi edukasta, jotta keikat voisivat pysyvästi palata newyorkilaisten arkeen.

Bowery Ballroom- ja Mercury Lounge -keikkapaikkojen omistaja Michael Swier kertoo The New York Timesille:

”Sosiaalisen etäisyyden pitämisen ollessa yhä osana yhtälöä, toimintakapasiteettimme tippuu noin kahteenkymmeneen prosenttiin, mikä on kestämätön ratkaisu.”