No Second Thought – Against The Odds

Porissa tai tuttavallisemmin sanottuna karhukaupungissa, vuonna 2009 perustettu soittaa metallista hardcorea, kuten meillä Suomessa on tapana. Näiden kavereiden tyyliä kuitenkin paremmin kuvailee määritelmä ”kusipääcore”, tai bändin itsensä käyttämä ”life is a bitch hardcore”.

No Second Thought on varsin perinnetietoinen, ja kaikki opit ovat menneet kerralla perille. Levyllä on pituutta vain 18 minuuttia, mutta siinä ajassa ehditään jo kuulla 2-stepit, myllyriffit, beatdownit ja minimaaliset köörivokalisoinnit. Vaikka perinteet ovatkin näin hyvin hallussa, niin niitä vaalitaan tarkasti saaden levyn kuulostamaan suoraviivaiselta, fiksulta ja yhtenäiseltä kokonaisuudelta.

Mutta miten tämä sitten eroaa muista kotimaisista hardcore-yhtyeistä? Päällimmäisin tekijä on Juipin äärimmäisen kyrpiintynyt, lähes -tyylinen vokalisointi ja tietysti tyyliin sopivat lyriikat. Muita tekijöitä ovat massiivinen kitaravalli, nopeiden ja hitaiden osuuksien sulava yhteiskäyttö, sekä jo alusta asti monipuolisesti toteutettu rumputyöskentely.

Levyä kuunnellessa useampaan kertaan jää vain harmittamaan sen lyhyt kesto, kuulijan näkökulmasta mukaan olisi hyvin voinut liittää bonuksina jo aiemmin ”Six Pack Of Street Violence”-splitillä julkaistut kappaleet. Mutta toisaalta, muutkin historian suurteokset ovat olleet kestoltaan samaa luokkaa.

”Against The Odds” on julkaistu omakustanteena bändin toimesta, siitä huolimatta formaattina on LP ja samaan pakettiin kuuluu myös CD. Jokainen hardcoren ystävä tulee varmasti ihastumaan tähän tekeleeseen, mutta ei huolta –  koko maailmaan vittuuntunut No Second Thought vihaa meitä kaikkia silti.

8/10

Kappalelista:
01. Intro
02. Crushed
03. BTHC
04. Hate Will Rise
05. Against The Odds
06. Grave Of Shame
07. Twist
08. King Of The Weak

http://www.facebook.com/nsthc
http://www.stereokiller.com/nsthc

Tilaukset: nst2@hotmail.fi

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua