Oh, Sleeper – Children Of Fire

Teksasista tuntuu näitä metalcore-bändejä löytyvän. Syyskuun alussa digitaalisesti julkaistun Oh, Sleeperin kolmas kokopitkä lähti kuunteluun, ja päällimäisenä päässä pyöri oikeastaan vain se, että miten tämä nyt eroaa niistä kaikista muista?

Oh, Sleeper on hyvin kristillinen yhtye. Hymyä huulille toi iTunesin ilmoittama genre christcore. Tämänkin levyn lyriikoiden sisään on kätketty jonkinlainen konsepti, käsittäen Jumalan ja saatanan välistä taistelua. Tämän seurauksena kumpikin katoaa maan päältä, ja ihmiskunta alkaa miettimään, että mitäköhän hiivattia nyt tapahtuu. Tämä siis pähkinänkuoressa. Vaikka itseäni ei kys. aihealue hirveästi sytytäkkään, on myönnettävä että levyn lyriikat ovat ihan luettavaa tavaraa.

Ylitin välttää vertauksia muihin bändeihin, mutta kyllä tässä nyt hieman August Burns Red haiskahtaa. Vaikkakin näitä kohtia ei kuule levyllä koko aikaa, on kappaleissa todella paljon yhteneväisyyksiä ABR:n musiikin kanssa. Esimerkkinä mainittakoon ”Chewing The Stitch” kappale. Vaikka Oh, Sleeper ei ehkä sitä kaikista omaperäisintä kööriä esitäkkään, ”Children Of Fire” lätty toimii tästä huolimatta hyvin.

Avauskappale, ja sinkku ”Endseekers” jopa hieman yllättää raskaudellaan ja lukeutuu levyn kappaleiden kärkikastiin. Toisena ennakkokappaleena julkaistu ”Hush Yael” syttyy myös täyteen mähinään kappaleen keskivaiheilla, ja levyn päätävä nimikkokappale varmasti tulee huudattamaan monta kertaa yleisöä livenä. Kappalemateriaali on levyllä paria kolmea kappaletta vaille loistavaa. Jannujen soittotaito tuntuu myös olevan korkealla tasolla, niin kyllähän tätä lättyä ihan mielellään kuuntelee.

Yhtyeen huutaja Micahin huudot ovat mukavan räkäisiä ja mies käyttääkin mukavasti huutoskaalaansa levyn läpi mentäessä. Vielä isomman plussan ansaitsee puhtaat laulut laulava kitaristi Shane, joka on onnistunut säilyttämään puhtaat laulut sillä tasolla, ettei niissä ole päällä sataa kerrosta autotunea ja muuta mukavaa. Tällä tavalla ne toimisivat monen muunkin yhtyeen tuotannossa paljon paremmin.

Oh, Sleeperin uutuus on hyvä corelevy. Vielä tiukemmalla hionnalla ja kappalemateriaalin karsimisella tästä olisi saanut todella kovan julkaisun. Mutta, mitä meille on annettu, se me kuunnelkaamme. Tai jotain siihen suuntaan. Ehdottomasti hankinnan arvoinen julkaisu !

8/10

Kappalelista:
1. Endseekers
2. Shed Your Soul
3. The Marriage Of Steel And Skin
4. Hush Yael
5. The Conscience Speaks
6. Dealers Of Fame
7. Means To Believe
8. In The Wake Of Pigs
9. Claws Of A God
10. The Family Ruin
11. Chewing The Stitch
12. Children Of Fire

http://www.myspace.com/ohsleeper/

Kirjoittanut: Sami Haapoja

Kommentit

2 kommenttia

  1. Vaikuttais olevan mahtilevy. Ehdottomasti hankintalistalla!

  2. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

    Yks kovimpia ”core” levyjä pitkään pitkään aikaan. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Hyvä sekoitus The Chariottia ja Underoathia. :)