Omniversum – …As The End Draws Near

Kuopiosta kajahtaa! iskee uudella ”…As The End Draws Near” –EP:llä aimo annoksen progressiivista metallia arvostelijan korviin.

Progressiivista ja melodista metallia soittava kuopiolaispoppoo on aikaisemmin julkaissut yhden demon, joka antoa aikamoisen myrskyvaroituksen. Nyt arvostelussa oleva EP on edeltäjänsä tavoin nauhoitettu, miksattu ja masteroitu bändin kitaristin toimesta. Otetaankin tuotanto heti käsittelyyn, sillä lätyllä on todella komeat soundimaailmat. Soittimet soivat selkeästi ja niissä on mukavasti voimaa. Biiseissä on paljon erilaisia kikkoja ja kerroksia, jotka soivat hienosti. Varsinkin syntikoissa käytetään välillä industrial metallin tutuksi tuomia juttuja, jotka sopivat yllättävän hyvin bändin ulosantiin.

Omniversumin soitannasta tulee mieleen vahvasta Dream Theater, mutta bändillä on kyllä paljon omaa tarjottavana. Kappaleiden pohjana on ns. perinteinen melodinen metalli, johon sotketaan reippaasti progressiivisia elementtejä. Kitarat soivat komeasti ja riffittely on paikka paikoin todella järeää. Vokaalit hoidetaan pääosin puhtaasti ja tehokeinona on matalampaa huutoa. Onpa yhteen biisiin saatu vieraaksi Tarotin Tommi Salmelakin. Soitannollisesti bändistä aistii taitavan soitannan, ja se antaa näin progesta pitämättömällekin kivasti tarttumapintaa. Kitarat loihtivat tarttuvia riffejä, joita on varsin mukava kuunnella. Itselleni parhaiten toimi ”Passing (By Desing)” -biisi, jossa kone-elementit on toteutettu todella hyvin. Kappaleessa on myös tarttuva kertosäe.

Bändin parasta antia on ehdottomasti aikaisemmin mainitut industrial-syntikat, ja niitä olisi mielellään kuullut enemmänkin. Jos heikkouksia pitää mainita, niin vokalistin hiukan ”nasaalina” tuleva ääni meinaa puuduttaa. Kaverin äänessä voisi myös olla enemmän voimaa. Huutopuolta olisi voinut olla omaan makuuni enemmän. Omniversumia voi suositella progressiivisen ja melodisen metallin ystäville varauksetta.

8/10

Kappalelista:
01. Introduction
02. Passing (By Design)
03. The Source
04. WTLAG
05. Fatality Pt.1: Deathwave (feat. Tommi ”Tuple” Salmela)
06. Fatality Pt.2: Shed A Tear

http://www.mikseri.net/artists/?id=138715

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua