Onward To Olympas – The War Within Us

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.3.2011

Jenkki metalcorea progressiivisella vivahteella on jälleen tarjolla, kun Onward To Olympas pistää ulos uuden tuotoksensa nimeltä ”The War Within Us”. Edellisen albumin julkaisusta ei ole kulunut kuin vuosi ja väkisinkin täytyy todeta, että näin kovalla tahdilla laatu on päässyt kärsimään pahemman kerran.

Yhtye on vasta viiden vuoden ikäinen, mutta julkaisuja löytyy silti jemmasta jo mukava määrä. Ennen uraansa Facedownin tallissa yhtye on ehtinyt nauhoittaa jo yhden täyspitkän ja EP:n, joita ei ymmärrettävistä syistä mainita kovinkaan moneen otteeseen, kun on OTO:sta puhe. Enemmistö näiden julkaisujen kappaleista onkin nauhoitettu uudestaan ”This World Is Not My Home” albumille, jossa ne toimivat moitteettomasti.

Nyt kun olen kuunnellut/arvioinut jo jos jonkinmoisen määrän Facedown Recordsin yhtyeiden albumeita, niin viimeistään tässä kohtaa lähes kaikki niistä alkaa jo kuulostamaan samalta. Vahvan kristillisyytensä lisäksi näitä orkestereita yhdistää kerta toisensa jälkeen toistuvat kappalerakenteet ja tämän päivän kovimmat trendit, joihin lukeutuu mm. moninkertaiset breakdownit, bass dropit, junnaavat riffittelyt ja laimeahkot kliinit vokaalit.

Uuden albumin myötä Onward To Olympas on kadottanut täysin oman identiteettinsä ja siirtynyt tekemään sitä samaa tusinatavaraa, kuin kymmenet muutkin. Heiltä ei enää löydy tähän soppaan juuri mitään uutta eikä mitään omaakaan. Levyllä on tarjolla muhkeita soundeja, muutamia mieleenpainuvia melodioita ja sitä tuttua pettämätöntä perusvarmaa tavaraa, joka on tosin kuultu jo kymmeniä kertoja aiemminkin.

Musiikillisesta suorituksesta bändi ansaitsee vähintäänkin 8-pistettä, mutta oman persoonan kadottamisesta korkeintaan -2. Jos sinusta tuntuu, että et voi ikinä saada tarpeeksi Amerikan malliin tehdystä metalcoresta, niin tämä albumi on juuri sinulle. ”The War Within Us” ei ole huono albumi, mutta se, että se ei eroa mitenkään massasta tekee siitä kyllä aika tusina tavaraa.

6/10

Kappalelista:

01. The Continuance
02. The War Within Us
03. Revealing
04. Hidden Eyes
05. Seeker
06. Structures
07. Unsuitable Patterns
08. The March
09. Accuser
10. From The Mouth
11. Rebuilt

www.myspace.com/onwardtoolympas

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

One thought on “Onward To Olympas – The War Within Us

  1. Lassi Vehviläinen

    ”Uuden albumin myötä Onward To Olympas on kadottanut täysin oman identiteettinsä ja siirtynyt tekemään sitä samaa tusinatavaraa, kuin kymmenet muutkin. Heiltä ei enää löydy tähän soppaan juuri mitään uutta eikä mitään omaakaan. Levyllä on tarjolla muhkeita soundeja, muutamia mieleenpainuvia melodioita ja sitä tuttua pettämätöntä perusvarmaa tavaraa, joka on tosin kuultu jo kymmeniä kertoja aiemminkin.”

    tää on aina tosi valitettavaa mitä näille bändeille on tapahtunu. joskus mietin, et olis mielenkiintosta, jos joku ruotis tätä ilmiötä vähä tarkemmin, esim. olisko tää kyseinen levy saanu sanotaan vaikka 5 tai 10 vuotta sitten arvosanaks 6/10. et onko se oikeesti niin keskinkertanen vai miten paljo siihen vaikuttaa se millasten lasien läpi sitä nykypäivänä katsotaan.

Comments are closed.