Oranssi Pazuzu – Kosmonument

Psykedeelistä black metallia lupaileva Oranssi Pazuzu iskee tiskiin toisen täyspitkänsä ja täytyy ihan heti kärkeen sanoa, että melkoisen keitoksen on yhtye väsännyt. Sieniä on ilmeisesti vedetty muitakin, kuin pelkästään perus tatteja levyä tehtäessä, siltä se ainakin kuulostaa.

”Kosmonument” on kuulemani mukaan nauhoitettu pääasiallisesti jammailupohjalta ja sen valitettavasti huomaa. Kaiken sekamelskan kohdalla on ilmeisesti unohdettu se karu tosiasia, että jos tätä levyä haluaa myydä, niin itse kuuntelijankin on sytyttävä sille. Hauskaa on pidetty ja kärpässieniä vedetty, sen kyllä kuulee, mutta levytyksen musiikillinen arvo jää ainakin itseltäni täysin huomaamatta.

Kappaleet eivät kanna, pieniä väläytyksiä lukuun ottamatta, juuri laisinkaan. Lopputuloksena on reilun tunnin verran muka synkkää fiilistelyä, joka kuulostaa lähinnä joltain typerältä hupiprojektilta. Ja tätä nyt on sitten oikein levylle asti saatu julki, vieläpä suhteellisen ison lafkan kautta –  fuusiojazzin ja black metallin sekoitusta.

Onhan se varmaan ollut hauskaa käydä siellä studiossa sekoilemassa, mutta sitä en oikein käsitä, että se on pitänyt oikein levyksi asti tuottaa. ”Kosmonumentia” kuunnellessa tulee lähinnä hieman tyhmä olo miettien, että enkö oikeasti vain ymmärrä jotain, vai onko levy todellakin näin äärettömän huono?

Jaa, mistä niitä pisteitä annetaan? Avausraita ”Sienipilvi” on vielä jotenkin jopa musiikillisesti selkeä teos. Samoin levyn loppu vaiheella kuultava ”Loputon Tuntematon”, joka lähenee jo enemmän perinteistä black metallia. Siitä saa Oranssi Pazuzu ne kaksi pistettä, joista niistäkin vähennän sen yhden äärimmäisen vittumaisen kuuntelukokemuksen takia.

1/10

Kappalelista:
01. Sienipilvi
02. Komeetta
03. Uusi Olento Nousee
04. Luhistuva Aikahäkki
05. Maavaltimo
06. Siirtorata 100 10100
07. Andromeda
08. Loputon Tuntematon
09. Kaaos Hallitsee
10. ∞

http://www.myspace.com/oranssipazuzu

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua

10 kommenttia

 1. Avatar Repullinen sieniä

  Kyllä nyt taisi käydä niin että et vaan ymmärtänyt :)
  Ikävä juttu sinänsä, mutta reippaasti vaan aikaa levylle niin kyllä se sieltä aukee :)

 2. Avatar Riku hallitsee

  Hyvä Riku! :) Tälle arviolle on repeillyt jo aika iso määrä jengiä. :)

 3. vitu hyvä bändi :DDDD

 4. tässä oli aistittavissa hieman semmoista sävyä, että kyseinen musiikkigenre ei ole tuttua arvioitsijalle? Sanotaanko simppeli esimerkki että ihminen kuka ei esim vaikka jazzia kuuntele rupeaa arvostelemaan jazzia ihan mutu tuntumalta ja haukkuu kyseisen genren syvimpään rakoon.

  äärimmäisen hieno levy on kyseessä.

 5. Avatar Jaa että black metallia?

  Tässä levyssä ei ole ripaustakaan perinteistä black metallia! Ainoa Black Metal Kosmonumentissä on levyn tuottaja jolla on tietääkseni aika vahvat siteet alamaailmaan. Jos haluatte kuulla black metallia, kuunnelkaa Satanic Warmasteria tai Hornaa, mutta älkää kutsuko tälläistä hippien sorvimaa avaruusteoria rokkia black metalliksi!

 6. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

  JOS levyä markkinoidaan psykedeelisenä black metallina ja yhtyeen FACEBOOK – sivuilla lukee:

  Genre: Black Metal / Space Rock / Psychedelic

  niin menkää nyt vittu muualle itkemään näiden genrejen kanssa. JOS bändi itse haluaa olla black metallia niin se sitä sitten on. Kommentoijat vois ite ottaa ensin asioista selvää ennenku alkaa täälä avautumaan asioista.

 7. Arvostelijan kanssa samaa mieltä. Olisivat laittaneet tuottajan laulajaksi olisi ainaki tullu ärhäkämpää matsqua.

 8. Avatar Esko Mörkö

  Ei voi kuin nauraa. Eihän sille voi mitään jos ei ymmärrä hyvän päälle.

 9. Pazuzua on vaikea pitää perinteisenä black metallina, musiikki poikkeaa aika paljon monista avaruusrokkibändeistäkin mitä on tullut kuunneltua.. itse kutsuisin OP:ta ihan suosiolla ”Kaaosmetalliksi” joka tuntuu kuvaavan meisinkiä aika hyvin, täh?

 10. Luin arvostelun, sitten vasta tutustuin tuotantoon ja kuinka kauniisti alkoi soimaan arvostelijan sanat sielussani. Itse oisin antanut 2/10 pojo hukatusta vapaa-ajasta.