Oslolaisen museon ”Satyricon & Munch” -näyttely avautuu tällä viikolla

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 27.4.2022

Norjalaisesta taiteesta ei voi puhua mainitsematta taidemaalari-graafikko Edvard Munchia, eikä norjalaisesta musiikista voi puhua mainitsematta black metal -yhtye Satyriconia. Oslolaisessa Munch-taidemuseossa nämä kaksi maan ylpeydenaihetta kohtaavat, kun ”Satyricon & Munch” -niminen taidenäyttely avaa ovensa 29. huhtikuuta.

Näyttelyn lupaillaan olevan black metalin ja visuaalisen taiteen leikkauspiste, ja museon kymmenennen kerroksen suureen saliin kootun näyttelyn kerrotaan tarjoavan kävijöille uusia näkökulmia niin Munchin kuin Satyriconin tuotantoon. Toukokuussa 2021, kun tieto yhteisnäyttelystä julkaistiin, kertoi yhtyeen keulahahmo Sigurd ”Satyr” Wongraven ajatuksistaan näin:

”Tämä on meille todellinen haaste ja uramme suurin kunnianosoitus. Edvard Munch loi joitakin taidemaailman ikonisimpia kuvia ja toteutti läpi uransa sellaista rohkeutta ja vapautta, mitä me olemme aina ihailleet ja syleilleet artisteina. Sellaisen musiikin luominen, jonka tavoitteena on viedä Munchin taide uusille urille, on melkoinen matka. Odotamme innolla voivamme jakaa teille lisää tietoa tulevina kuukausina.”

”Satyricon & Munch” -näyttely on avoinna 29.4.-28.8. Lisätietoa löydät museon omilta sivuilta.