Päivitetty kokoonpano on silkkaa terästä – arviossa Burning Witchesin pienjulkaisu ”Wings Of Steel”

Eipä ehtinyt kauan vettä virrata, kun sveitsiläiseltä naispaholaisyhtye Burning Witchesiltä on luvassa uutta infoa. Yhtyeeltä viime vuonna tulleen mainion ”Hexenhammerin” jälkeen vokalisti Seraina Telli on siirtynyt sivuun. Hänen saappaisiinsa on astunut muun muassa Shadowrisesta tuttu kaunotar Laura Guldemond. Jäsenvaihdoksen lisäksi bändi tarjoaa uuden EP-julkaisun ”Wings Of Steel”, jolta löytyy yksi uusi kappale ja viimeisimmältä Wacken Open Air -keikalta tallennetut vedokset uuden laulajan johdolla.

EP-teos pistää heti luulot pois nopeatempoisella ja raskaalla ”Wings Of Steel” -raidalla. Guldemondin ääni kuulostaa suorastaan hienolta ja lupaavalta sekä istuu kuin nyrkki silmään tämän tyyppiseen musiikkiin. Säveltyö on todella onnistunut luomus. ”Wings Of Steel” on silkkaa melodisten riffien ja kertosäkeiden juhlaa. Jo ensimmäinen kuuntelukerta osoittaa, että kappale on priimaa ja lujaa jälkeä.

Wackenillä esitetyt kappaleet ”Executed”, ”Open Your Mind” ja “Hexenhammer”, jotka löytyvät bändin edelliseltä studiojulkaisulta, eivät ole myöskään yhtään hullumpia vetoja. Guldemondin ärhäkämpi puoli luo livevedoista hiukan raskaamman kuuloisia kuin mitä kappaleiden studioversiot ovat. Tellin tulkinta kuulostaa Guldemondin rinnalla ilkeämmältä, mutta Guldemond pistää tiskiin hiukan enemmän munaa ja ilmoille karismaattisempaa henkeä. Liveversiot eivät ole yhtään pökkelömpiä suorituksia. Guldemondin työn lisäksi muun bändin soitto on sujuvaa ja ammattitasoista.

Mitä muuta tähän voisi lisätä? Pienjulkaisusta ei löydy pahemmin valittamisen aihetta. Uusin kappale ”Wings Of Steel” on jo itsessään melkoinen taidonnäyte siitä, että rima on todella korkealla. Laura Guldemond on todella hieno löytö Burning Witchesin tiimiin. Mikäli lähitulevaisuudessa on luvassa uutta levyä, ja laatu on tätä luokkaa, odotan tulevaa kieli pitkänä.

9/10

Kappalelista:

1. Wings Of Steel
2. Executed (live)
3. Open Your Mind (live)
4. Hexenhammer (live)

Burning Witches Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua