Parkway Drive

Parkway Drive on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi suosituimmista metalcore yhtyeistä ja yhtyeen Suomen vierailua aloitettiin odottamaan helmikuussa, joilloin selvisi, että yhtye soittaa Helsingin Nosturissa huhtikuun 12. päivä lauantaina. Kävimme ennen keikkaa jututtamassa yhtyeen laulaja Winstonia ja kyselemässä häneltä hieman mietteitä yhtyeen tulevasta Euroopan kiertueesta. Lue lisää nähdäksesi koko haastattelu.

parkwaydrive.jpg

Terve. Mitäs Parkway Drivelle tällä hetkellä kuuluu?

Winston McCall: Ihan hyvää. Olemme ensimmäistä kertaa Suomessa, joten ei kai silloin voi huonostikaan mennä. *nauraa*

Teillä alkaa juuri Euroopan kiertue Bury Your Deadin ja Suicide Silencen kanssa. Millaisia odotuksia teillä on kiertueen suhteen?

Winston McCall: Hyviä. Olemme tavanneet Bury Your Deadin aikaisemmin, joten tunnemme jo heidät. Suicide Silencea emme ole koskaan tavanneet, mutta tuntuu siltä, että Euroopassa heistä pidetään aika paljon. Olen onnellinen, että saamme kiertää kahden loistavan yhtyeen kanssa sekä, että saamme soittaa paikoissa, missä emme ole vielä soittaneet.

Onko Suomi ja yhtyeet kuten H.I.M, Nightwish sekä Children Of Bodom teille tuttuja?

Winston McCall: Olen kuullut heistä, mutta en ole kyseisten yhtyeiden suuri fani. Tiedän heidät, mutta musiikkia en ole kauheasti kuullut.

Hieman yhtyeen historiasta. Mistä kaikki alkoi ja miten päädyitte nimeen ”Parkway Drive”?

parkway-drive-nosturi-helsinki-24.JPGWinston McCall: Kaikki alkoi, kun perustimme yhtyeen rumpali Ben Gordonin kanssa. Halusimme aloittaa hieman erilaisen yhtyeen, joka erosi aikaisemmista hardcore – projekteistamme. Kaupunki, josta tulemme on todella pieni, joten todella harva sielä osasi soittaa eri instrumentteja. Otimme mukaan pari kaveria ja perustimme bändin. Otimme nimen ”Parkway Drive”, koska se on rumpalimme kotikatu ja se on myöskin ollut monen hardcore – yhtyeen majapaikka, jotka ovat kaupungissamme vierailleet.

Mistä sait vaikutteita tuohon aikaan ja miten päädyit loppujen lopuksi laulajaksi?

Winston McCall: Tuohon aikaan yhtyeet kuten Unearth ja Hatebreed olivat itselleni suuria vaikuttajia. Olen aina vain yrittänyt kuulostaa mahdollisimman hyvältä ja kehittyä laulajana, en usko, että olen suoraan mistään vaikutteita ottanut lauluuni.

Millaisia odotuksia teillä on tämän päivän keikkaa kohtaan ja millaista materiaalia on luvassa?

Winston McCall: En oikein tiedä mitä odottaa, joten luulen, että keikasta tulee hyvä. Voi olla, että paikalle tulee vain muutama ihminen ja olen silti iloinen.

Olen kuullut, että keikalle on myyty 400 lippua tähän mennessä.

parkway-drive-nosturi-helsinki-11.JPGWinston McCall: Se on hienoa. On todella mukavaa huomata, että kun saapuu maahan ensimmäistä kertaa niin ihmiset ovat jo silloin mukana. Yleensä meidän keikkojen biisit ovat olleet suurinpiirtein puolet uudelta ”Horizons” levyltä ja puolet vanhemmalta ”Killing With A Smile” albumilta.

Oletko kuullut Burn Stillin materiaalia koskaan?

Winston McCall: Kuuntelin vain heidän soundcheckin ja olen peloissani. He kuulostivat todella raskaalta ja heidän laulajansa pelottavan hyvältä. On syvältä soittaa heidän jälkeensä. *nauraa*

Millaista palautetta olette saaneet uusista kappaleista, jotka olette livenä soittaneet?

Winston McCall: Todella hyvää, mikä on yllättävää. Itse odotin, että kun julkaisemme uuden albumin, ihmiset haluavat kuulla enemmän vanhoja biisejä, mutta reaktio on ollut juuri päinvastoin.

”Horizons” nauhoitettiin Killswitch Engagesta tutun Adam Dutkiewiczin kanssa. Aiotteko te tehdä yhteistyötä hänen kanssaan myös seuraavalla albumillanne?

Winston McCall: Ehkä. Olemme nauhoittaneet jo kaksi albumia hänen kanssaan, joten eihän sitä tiedä. Hän on tehnyt todella hyvää työtä kanssamme tähän asti, joten en näe syitä miksi emme voisi hänen kanssaan myös tulevaa albumia tehdä.

Mistä yleensä löydät ideat lyriikoihin?

Winston McCall: Elämästä yleisesti. En saa ideoita juurikaan itse musiikista, vain asioista jotka näen ja koen. Olemme paljon kiertueella, joten kerkeämme nähdä paljon kaikenlaista, mitä maailmassa tapahtuu.

Miten yleensä kulutatte ajan bussissa?

Winston McCall: Nukun todella paljon. En tiedä miksi, mutta nukun todella paljon. Heti kun bussi lähtee liikkeelle, nukahdan. Luen myöskin aika paljon, katson Simpsoneita ja pelaan X-boxia.

Mikäs on itsellesi Simpsoneiden suosikki hahmo?

Winston McCall: Homer on kyllä oma suosikkini. Ehdottomasti paras piirretty hahmo ikinä. *nauraa*

Kuten itse mainitsit, olette kiertäneet viime aikoina paljon myös Yhdysvalloissa. Mitä mieltä itse olet tästä kuuluisasta ”emo” trendistä?

Winston McCall: Trendit ovat trendejä. Ne tulevat ja menevät. Emo trendi on mielenkiintoinen jo pelkästään ihmisten ulkonäköjen vuoksi. Hiukset ovat outoja ja vaatteet myös. Minusta tuntuu, että nykyään ihmiset alkavat kuuntelemaan enemmän deathcorea ja tuo emocore puoli on jäämässä. En tajua, mistä tämä tyyli tuli, mutta pukeutuminenhan on molemmissa melko samanlaista. Tunnen paljon ihmisiä, jotka pukeutuvat hyvin ja ovat idiootteja ja paljon ihmisiä, jotka pukeutuvat idiootisti ja ovat mukavia ihmisiä. En tuomitse ketään ulkonäön perusteella vaan ihmisinä.

tatuointi-1.JPGHardcore musiikki ja tatuoinnit tuntuvat kulkevan käsi kädessä. Kuinka vanha itse olit, kun otit ensimmäisen tatuointisi?

Winston McCall: Taisin olla 19-vuotias.

Mitkä olivat vanhempasi ensimmäiset reaktiot, kun he näkivät sinulla tatuoinnin?

tatuointi-2.JPGWinston McCall: He eivät pitäneet ajatuksesta yhtään. Kun otin lisää, he kyllästyivät valittamiseen. Veljelläni on myös paljon tatuointeja, joten kun he tajusivat, ettei tatuoinnit pilaa elämääni, he hyväksyivät asian. *nauraa* Luulen, että vanhemmilla on joku pelko vain tatuointejatatuointi-3.JPG kohtaan, että ne ovat aina mauttomia ja rumia. Kun he huomasivat tatuointini, he itseasiassa sanoivat, että ”tuohan on hieno”.

Luulen, että se on joku vanhan kansan olettamus, että kaikki joilla on tatuointeja ovat pahoja ihmisiä tai vankilasta vapautettuja.

tatuointi.JPGWinston McCall: Aivan. Luulen, että he eivät tiedä, että on olemassa todella taitavia ihmisiä, jotka ovat loistavia tekemään tatuointeja. Luulen, että kun he näkevät kauniin tatuoinnin, he muuttavat mielensä.

Kuinka monta tatuointia itselläsi on tällä hetkellä?

Winston McCall: En osaa laskea yksittäisiä, mutta minulla on toinen käsi täynnä ja toisesta puolet. Sitten minulla on muutama tatuointi jaloissa ja polvissa sekä solisluussa on tatuointi.

Mikä on oma suosikkisi?tatuointi-4.JPG

Winston McCall: Sääressä oleva tai sitten rintakehässä oleva.

Oletko itse suunnitellut tatuointisi vai kuka ne suunnittelee?

Winston McCall: Minulla on yleensä idea, jonka haluan saada toteutetuksi ja sitten menen sen ottamaan. Yksi nainen nimeltä Rachel, joka asuu lähellä kotiani on tehnyt suurimman osan tatuoinneistani.

Mikä on hienoin tatuointi, jonka olet koskaan nähnyt?

Winston McCall: Kaikki, jotka liittyvät Star Warsiin. Rakastan Star Warsia, joten kaikki siihen liittyvät tatuoinnit ovat hienoja. *nauraa*

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on? Koska on luvassa uutta materiaalia?

Winston McCall: Olemme aloittaneet jo kirjoittamaan uusia kappaleita, mutta emme aio kiirehtiä seuraavan levyn kanssa. Kaksi edellistä albumia olemme tehneet todella nopeasti, joten tällä kertaa haluamme tehdä kaiken hyvin. Todennäköisesti julkaisemme DVD:n ennen levyä, mutta siitä ei ole vielä varmuutta.

Hieman kiertue-elämästä. Mitä kaipaat eniten kiertueilla ollessasi?

parkway-drive-nosturi-helsinki-20.JPGWinston McCall: Omaa sänkyäni, tyttöystävääni sekä kissaani. Myöskin outoja asioita, kuten siivoamista ja peseytymistä. Kaipaan todella paljon kotitöitä, mikä on todella outoa.

Mikä keikka on teille ollut se paras tähän astisista?

parkway-drive-nosturi-helsinki-21.JPGWinston McCall: Soitimme keikan Australiassa, missä oli yli 1500 ihmistä katsomassa. Päädyimme basistin kanssa yleisöön keikan lopuksi, mutta nauroimme vain kokoajan. En voinut lopettaa hymyilemistä keikan aikana. Tuntui, että jokainen osasi kappaleiden sanat ja lauloi mukana. Se oli aivan uskomatonta!

Mitä mieltä olet itse internet yhteisöistä kuten MySpace tai Facebook?

parkway-drive-nosturi-helsinki-9.JPGWinston McCall: Se on vain evoluutiota kommunikoinnissa. Se voi olla sekä hyvä, että huono asia. Se on luonut myös paljon pahoja asioita, koska ihmiset voivat esiintyä aivan toisena ihmisenä. Ihmiset voivat haukkua toisiaan helpommin. Bändeille se luo paljon mahdollisuuksia, joten siinä on sekä hyviä, että huonoja puolia.

Millaista musiikkia tällä hetkellä kuuntelet?

Winston McCall: Kuuntelen paljon hardcorea, mutta myös artisteja kuten esimerkiksi Kanye West. Musiikkimakuni on todella laaja.

Kiitoksia todella paljon haastattelusta. Viimeisiä sanoja Suomalaisille faneillenne?

Winston McCall: Kiitoksia todella paljon. On suuri kunnia päästä Suomeen soittamaan. Toivottavasti pääsemme myös tulemaan takaisin uudestaan.

Kommentoi julkaisua

2 kommenttia

  1. tosi cool haastis! niinku oli keikkaki…..

  2. Avatar Esa Rintamäenpää

    hyvä haastattelu kyllä…ei niitä pelkkiä normi kysymyksiä:D tänään vasta bändii tutustuin ja perkeleen hyvää mättöähän tämä on..