Part Time Killer – People, Religion, Death

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.3.2011

Lahden punk-skene voi hyvin ja porskuttaa eteenpäin vahvempana kuin aikoihin. Vuonna 2007 Flippin’ Beansin tuhkista noussut Part Time Killer on viimein päässyt levytyksen makuun ja nyt käsittelyssä oleva debyyttialbumi ”People, Religion, Death” on jo yhtyeen kolmas julkaisu alle vuoden sisällä. Eikä siinä vielä kaikki, lisää on jo tulossa!

Part Time Killer soittaa 90-luvun meiningeissä pyörivää nopeatempoista melodista punk rockia hardcore vivahtein. Kokemusta äijiltä löytyy hommasta jo 15 vuoden ajalta ja sen myös kuulee energisestä musisoinnista ja tyylipuhtaista biiseistä, jotka jättävät monipuolisuudellaan heikommat yrittäjät helposti jalkoihinsa. Yhtyeen vahvuuksiksi voisi luetella hyvän fiiliksen täytteiset tarttuvat melodiat ja kerta toisensa jälkeen räjähtävät kertsit joihin Aapen vokalisoinnit ovat vielä piste i:n päälle.

”People, Religion, Death” on sen verran eheä paketti, että siitä ei edes tarvitsisi eritellä erikseen hittejä, mutta tarttuvimpina vetoina nimettäköön silti ”Heartbreaking Music”, ”Anti-Everything” ja ”Freedom Fight?”. Sen sijaan yhtään täyttä hutia ei ole levylle tullut ja heikommalle tasolle jää ainoastaan ”Perfect Crime”. Kappaleiden todellisesta tarttuvuudesta kertoo hyvin paljon myös se, että vaikka olen kuullut osan raidoista ensimmäistä kertaa n. puoli vuotta sitten keikalla kaljapäissäni, muistin vieläkin levyä kuunnellessa hyvin elävästi miten biisit kulkevat ja melkein jopa kykenin hoilaamaan mukana. Nyt kun on jo tusinan verran pyörityksiä takana, tuo mukana kailottaminen sujuukin jo lähes moitteettomasti.

Aikoinaan Flippin’ Beansin levytyksissä suurin ongelma tuntui olevan ”kokoelmalevy fiilis”, joka tuli useista erilaisista soundeista ja tyyliltään vaihtelevista kappaleista. Uusien tuulien myötä asiat on yksinkertaistettu jatkamalla pääsääntöisesti punk rockin viitoittamalla tiellä ja ska-vaikutteet on jätetty treenikämpälle. Vanhasta tuotannosta löytyy toki läjä hittejäkin ja sieltä kotoisin oleva kappale ”Weight Of The World” on päätynyt myös Part Time Killerin levylle uusitussa kuosissa.

Vuosi on vasta ensimmäisellä neljänneksellä, mutta voin huolettomasti nimetä ”People, Religion, Deathin” vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi tähän mennessä. Se tulee varmasti myös löytymään kärki kymmeniköstä, kun taas loppuvuodesta listaillaan kuluneen vuoden parhaimmistoa.

9/10

Kappalelista:

01. Intro
02. Heartbreaking Music
03. Saving The World
04. 15 Minutes Of Fame
05. Teenage Riot
06. Days Of Insanity
07. Weight Of The World
08. Perfect Crime
09. War
10. Anti-Everything
11. Church And State
12. Freedom Fight?

www.myspace.com/parttimekiller

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

2 comments on “Part Time Killer – People, Religion, Death”

  1. Vili Ryynänen

    Samaa mieltä arvostelun kanssa, rehellistä punkkia.

  2. Japias

    hyvä plättyhän tämä on..

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat