Phil Collins sekä Genesis myivät levytyskataloginsa Concord Music Groupille yli 300 miljoonalla dollarilla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.9.2022

Viime aikoina yhä useampi pitkän linjan muusikko ja yhtye on alkanut myydä tuotantoaan suurilla summilla isoille yhtiöille. Tänä vuonna on uutisoitu esimerkiksi laulaja-lauluntekijöiden Bob Dylanin ja Neil Youngin myyneen omat tuotantonsa huikeilla hinnoilla, ja hetki sitten Mötley Crüe myi oman tuotantonsa BMG:lle 150 miljoonalla dollarilla ja Sting Universal Music Groupille huhujen mukaan 250 miljoonalla dollarilla.

Nyt myös Genesis on päätynyt myymään The Wall Street Journalin mukaan levytyskataloginsa Concord Music Groupille yli 300 miljoonalla dollarilla. Kauppa sisältää koko Genesiksen tuotannon poislukien entisen laulajan Peter Gabrielin osuudet sekä myös Phil Collinsin sekä muiden Genesiksen jäsenten soolotuotannon.

Genesis on julkaissut uransa aikana 15 studioalbumia, mukaan lukien neljä Top 10 -multiplatina-albumia vuodesta 1981 alkaen. Collins on julkaissut lisäksi kahdeksan soolo-LP:tä, voittanut kahdeksan Grammya sekä voittanut yhden Oscarin ”You’ll Be in My Heart” -kappaleesta Disneyn vuoden 1999 Tarzan-elokuvasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat