Pitkäperjantaina juhlittiin Dead By Aprilin ja Blind Channelin johdolla

Kirjoittanut Outi Puhakka - 20.4.2019

Täpötäysi Tampereen Pakkahuone tärähteli huolella pitkäperjantaina, kun lavan valloittivat Dead By April, Blind Channel, Ember Falls ja My Favourite Nemesis. Bändit olivat hurjassa tikissä, ja illan aikana viimeisetkin yleisön seassa vaeltaneet arkizombit heräsivät kuolleista.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

My Favourite Nemesis sai kunnian aloittaa illan lyhyellä setillä, jonka bändi todella käytti hyödykseen. Bändiltä löytyi hyviä biisejä ja energiaa muille jaettavaksi. Toivottavasti kuulemme heistä jatkossakin.

Illan täpinämittari alkoi kohota heti illan toisen artistin kohdalla, kun Tampereen omat herrasmiehet pääsivät lavalle. Ember Fallsin keikkatauko oli lipsahtanut yli vuoden mittaiseksi, ja takahuoneessa oli kuulemma hienoista jännitystä ennen keikkaa. Jännitys tai tauko eivät todellakaan välittyneet yleisöön vaan Ember Falls esiintyi erittäin vakuttuvasti. Hitto, että olikin ikävä näitä biisejä! Ember Fallsin ystävien iloksi saimme myös kuulla kaksi uutta biisiä. ”Heart Shaped Black Scar” ja ”Divine” soivat hienosti heti ensiyrityksellä ja lupailevat helmeyttä tulevalle levylle. Pääsiäisen teemaan sopivasti kuultiin luonnollisesti ”The Lamb Lies Down in Scarifice” ja keikka päättyi asianmukaisesti ensihittiin ”Shut Down With Me”. Ainiin, yksi juttu: taustalakanan silitätte sieväksi sitten seuraavalle keikalle.

Yleisössä oli mukavan lämmin tunnelma Ember Fallsin keikan jälkeen, mutta Blind Channel päätti vielä heittää bensaa liekkeihin, ja voi pojat, yleisöhän liekehti! Tässä on bändi, joka vie jalat alta uskomattoman energisellä ja valovoimaisella esiintymisellään. Laulajakaksikko pitää myllyä yllä alusta alkaen ja ottaa yleisön haltuun tavalla, johon harva yhtye pystyy. Sen lisäksi, että biisit toimivat erinomaisesti, on yhtyeellä hallussa yhteinäinen ilmiasu ja huikea valoshow, jonka turvin on hyvä valloittaa vaikka koko maailma.

Blind Channelin jäljiltä rima oli jotakuinkin Oulun korkeudella, joten Dead By Aprililla oli kieltämättä edessään hienoinen haaste jatkaa samalla energialla. Dead By Aprilin lavaesiintyminen oli huomattavasti riisutumpaa verrattaen edellisiin yhtyeisiin ja ensi puraisut yhtyeestä tuntuivat hieman etäisiltä. Liekitetty yleisö otti ruotsalaiset kuitenkin hyvin vastaan ja ilta saatiin päätettyä vielä yhden erinomaisen yhtyeen tahdissa. Dead By Aprilin biisit toimivat livenä hyvin, ja yhtye sai ansaitusti kiitosta yleisöltä.