A Plea For Purging – The Life And Death Of A Plea For Purging

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.11.2011

Kristillistä metalcorea. Ties kuinka monennen kerran. Tällä kertaa arvosteluvuoron saa jenkkiläisen A Plea For Purgingin uutuuslevy ”The Life And Death Of A Plea For Purging” ja tähän nimihirviöön on ahdettuna 14 djentin-katkuista kappaletta. Kuinka hyvin yhtye pitää tasonsa, kun levy on jo kolmas julkaisu kolmen vuoden sisään?

Kuten jo todettua, Plea yhdistelee musiikissaan djentiä ja perinteisempää metalcorea. Yhtye tunnetaan, paitsi varsin komiat raamit omaavasta laulajastaan ja kristillisyydestään, myös tiheästä keikkatahdista. Esimerkiksi vuonna 2006 yhtye heitti yli 200 keikkaa.

Kun viime julkaisu kuulosti varsin pätevän ”Depravity”-julkaisun jälkeen tylsältä ja mielikuvituksettomalta, on uudella levyllä tapahtunut parannusta. Sävellystyöskentely on saanut lisää ilmaa siipiensä alle, ja ainakin kitaramelodioiden käyttöä on lisätty, esim. ”Heart Of A Child” -kappaleen alku, joka potkii persiisiin ihan mukavasti. Kokonaisuudessaan albumi kuitenkin jää suhteellisen latteaksi. Miksi?

Vaikka puhtaat laulut ja vähäsäröiset fiilistelykohdat tuovat hieman lisää mielenkiintoa levylle, se kompastuu yksitoikkoisuuteen. Matalalta tulevat murjovat kitarariffit alkavat puuduttaa levyn puolivaiheilla, koska kappaleiden tempo ei vaihtele. Kun huutaja Andy Atkins lisäksi käyttää huutoaan vain yhdellä taajuudella, on levyn loppuun asti kuuntelu ilman kappaleiden skippailua haastavaa. Kaiken lisäksi yhtye kompastelee paikoin todella pahasti omaan näppäryyteensä, saadessa esim. ”Words Misread”-kappaleen kuulostamaan aivan huutolauluin varustetulta Nickelback tuotannolta. Jotta pääsen toteuttamaan lisää bändivertailuja, konerummuin varustetut ”balladit” kuulostavat kuin paskalta Linkin Parkilta.

Vaikka selvästi jotain on tapahtunut viime julkaisusta parempaan suuntaan, jää ”The Life And Death Of A Plea For Purging” aika keskinkertaiseksi metalcore-lätyksi. Minne ovat jääneet ”Malevolencen” kaltaiset tempoltaan vaihtelevat, ja jonkunlaista omaa ideaa omaavat kappaleet? On tälläkin albumilla omat hetkensä, mutta kokonaisuus jää heikoksi. A Plea For Purgingin uusi levy on liian pitkä, ja yksitoikkoinen.

5/10

Kappalelista:
1. The Life
2. Music City
3. Heart Of A Child
4. Miss Fortune
5. My Song
6. Skin & Bones
7. Room For The Dead
8. A Fight For Peace
9. Hell At Our Backs
10. Words Misread
11. Hands & Feet
12. ”Living The Dream”
13. The Death
14. The Setting Sun

http://www.myspace.com/apleaforpurging/

Kirjoittanut: Sami Haapoja

One thought on “A Plea For Purging – The Life And Death Of A Plea For Purging

  1. Eemeli

    Yksi lempparibändejäni ja varmasti tykkään tästäkin levystä. Vaikka saikin aika huonot pisteet, oli tosi hyvä arvostelu! Hyvät perustelut ja asiallista tekstiä.

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat