Pohjoisen Soturit – Naimahauta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.2.2012

Jo vuodesta 2005 vaikuttanut Pohjoisen Soturit julkaisi ”Naimahauta” EP:nsä viime vuoden puolella. Kyseessä on mm. Ajattarasta, Medeiasta ja Whitechapelista oppia ottava metalliporukka. Pieniä jäsenvaihdoksia on ollut matkan varrella, ja nykyinen kokoonpano poikkeaa ”Naimahauta” EP:llä esiintyvästä porukasta siinä määrin, että basisti on korvattu Zinen toimituksestakin tutulla Partasen Jannella.

Ihan mukavaa meininkiä oikeastaan tämä tämmöinen – Pohjoisen Soturit luo mielikuvia jostain kylmästä kevätaamusta metsässä. Ainoa mikä tässä nyt meinaa ärsyttää, ovat läpitunkevat kitarariffit, jotka vaikuttaisivat toistuvan samana koko biisin ajan. Kyllä tämä muuten ihan menevää kamaa on, ja poikien kannattaa ehdottomasti jatkaa samaa rataa. Metalliakin on monenlaista, eikä ko. subgenre ole allekirjoittaneelle se kaikkein kulutetuin mahdollinen, mutta jostain syystä jaksoin vielä kiinnostua tästä.

Tämä on nimenomaan sellaista musiikkia, joka saa suomen kielen kuulostamaan kauniilta. Etenkin ”Tie Mieheksi”-kappaleen lyriikat herättivät meikäläisessä hilpeyttä.

Pohjoisen Sotureissa on ainesta, sanokaa muut mitä sanotte!

5/10

Kappalelista:

1. Ies
2. Naimahauta
3. Viaton Poika
4. Tie Mieheksi

www.mikseri.net/artists/pohjoisensoturit

Kirjoittanut: Kitte Ala-Sippola

2 comments on “Pohjoisen Soturit – Naimahauta”

  1. Zork

    Näissä sinun arvioissa vähän aina ihmetyttää nämä arvosanat. Tekstin perusteella voisi antaa ko. bändille 7/10 tai 8/10, joten toivoisin että perustelisit aina vähän paremmin miksi annat demolle 5/10 tai yms.

  2. Kitsu

    Meillä annetaan arvosanat 1-10. Eivät siis ole kouluarvosanoja. ”5 on semi-ok, ei sen erikoisempi”, ja tietääkseni tuossa kertomani syyt vitosen antamiseen ovat ihan hyvät.

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat