Popeda, Costello Hautamäki

Popedan Costello Hautamäkeä kuullaan Janne Juutisen uudella kappaleella

Kirjoittanut Niko Kuusela - 6.5.2020
Popeda, Costello Hautamäki

Juutine feat. Pop Electric Dynamite Artists tarjoilee mielikuvan siitä, miltä kuulostaisi, jos suomirockin ikijyrä Popeda ja jo 20 vuotta uraa tehnyt Petri Nygård löisivät hynttyyt yhteen.

Janne Juutinen vaikuttaa yhtyeessä nimeltä Unimyrsky, jonka musiikkia kuvaillaan sanoin ”new wave of Finnish Manserock. Miehellä on pitkä historia rumpujen takaa jo monesta raskaamman musiikin bändistä, kuin myös jo yli 20 vuotta toimineen Ruasteen perustajajäsenenä, biisien tekijänä ja kitaristina. Nyt tilanne on eskaloitunut siten, että hän päätti julkaista ensimmäisen oman soolosinglensä ”Nautitaan kesästä”, ja mitäs muuta tällä kaverilla olisi tarjota kuin sitä itseään: tutulta kuulostavaa suomirockia!

Kokoonpano kappaleessa:
Janne Juutinen – Laulu, kitara, basso, rummut
Jussi Kulomaa – Koskettimet
feat. Pop Electric Dynamite Artists:
Costello Hautamäki – Kitara, taustalaulu
Isopate Kivinen – Hammond, piano

Biisi on itsessään hatunnosto suomirockille ja -räpille, ja mukaan on saatu vierailemaan tuttuja nimiä Manserockin kentältä.

”NAUTITAAN KESÄSTÄ -kappaleen oli tarkoitus olla parodiabiisi Popeda feat. Petri Nygård, jonka teksti tehtiin kieli poskessa yhdessä kavereiden kanssa, mutta projekti lähti ns. käsistä, kun lähetin demon biisistä Costellolle, Laculle ja Isopatelle kuultavaksi”, Juutinen kertoo. ”Heiltä tuli positiivista palautetta, ja Costi ehdottikin videon tekemistä ja tarjoutui myös äänittämään kitarasoolon kappaleeseen. Luultavasti tästä innostuneena myös Isopate Kivinen halusi soittaa biisiin hammondia ja pianoa.” Biisin musiikkivideossa ruudulla vilahtaa lähes koko orkesteri. ”Petriltäkin tuli hyvää palautetta, mutta hän kieltäytyi kohteliaasti tarjouksesta esiintyä biisillä ja musiikkivideolla.”

Biisin on sanoittanut yhdessä Juutisen kanssa Jutta Tihilä ja Heli Raami. Sävellyksestä ja sovituksesta Juutinen vastaa täysin itse. Miksauksen hoiti myös koskettimia soittava Jussi Kulomaa, ja masterointi on legendaarisen Minerva Papin käsialaa.

Luetuimmat

Uusimmat