Powerwolf – Blessed & Possessed

Powerwolfia voi tuskin merkitä tunnetuimpien metalliyhtyeiden listaan, mikä on sinänsä sääli, koska kyse on yhdestä kovimmista power metal -bändeistä koskaan. Kuulin ensimmäisen kerran yhtyettä vuonna 2007, kun sain toisella sivustolla arvosteltavakseni yhtyeen toisen albumin ”Lupus Dein”. Powerwolfilla on muutama muotti, joiden avulla se tekee levynsä kappaleet. Tyylillisesti yhtye ei ole muuttunut noin kymmenessä vuodessa oikeastaan mihinkään suuntaan, mikä puolestaan on antanut mahdollisuuden kehittyä niillä osa-alueilla, joilla Powerwolfin fokus on.

Voi sanoa Powerwolfin tehneen kokonaisuutena hiukan paremman levyn kuin viimeisin, pari vuotta sitten ilmestynyt ”Preachers of the Night”, ja ainakin nimikkokappale sekä single ”Army of the Night” kuuluvat yhtyeen vahvimpaan tuotantoon. Yhtye muistuttaa paljon sekä tyyliltään että tasoltaan ruotsalaista Sabatonia, jota pidän itse in ohella yhtenä niistä valitettavan harvoista power metal -yhtyeistä, jotka eivät ole joko muuttuneet huonoiksi tai olleet sitä alusta asti. Esimerkiksi entisistä Sabaton-jäsenistä koostuvan Civil Warin suosiota en ymmärrä. Se on ihan paska.

Powerwolf ei kuitenkaan tee köyhän miehen Sabatonia köyhän miehen Kai Hansenilla vaan hyvää ja tarttuvaa power metalia erittäin laulutaitoisella Attila Dornilla. Levy täyttää odotukset ja kuuluu sekä yhtyeen että tyylilajin ystävien ostoslistalle. Tasalaatuisuus ei onneksi ole synti, eikä kaikkien yhtyeiden tarvitse uudistua. Powerwolfille riittää se, että tehdään, mitä osataan, niin hyvin kuin osataan. Varsinkin silloin, kun kyseisellä reseptillä mennään heittämättä ohi jopa 1980-luvulla aloittaneista veteraaneista.

7½/10


Kappalelista

1. Blessed & Possessed
2. Dead Until Dark
3. Army Of The Night
4. Armata Strigoi
5. We Are The Wild
6. Higher Than Heaven
KaaosZine levyt7. Christ & Combat
8. Sanctus Dominus
9. Sacramental Sister
10. All You Can Bleed
11. Let There be Night

Powerwolf Facebookissa

Kirjoittanut: Sebastian Laitila

Kommentoi julkaisua